Астра от Германия и Татин от Чехия са равнинни зебри

...
Астра от Германия и Татин от Чехия са равнинни зебри
Коментари Харесай

Бебе зебра в Столичния зоопарк

Астра от Германия и Татин от Чехия са равнинни зебри от столичния зоопарк. И към този момент са горди родители на първото си бебе.
Първите си дни дребното прекарва единствено с родители си. До тях се приближават единствено гледачите, които поставя грижи фамилията зебри да се усеща добре.

„ За всички тревопасни животни е доста значимо връзката с гледача да бъде добра, тъй като те им чистят, те ги следят и те най-добре познават какво се случва ", споделя Ирина Сахатчиева, пиар на Столичния зоопарк.

Новородената зебра към този момент си има осиновители, само че още си няма име.

„ Бащата се споделя Татин и то неслучайно. Идва от Чехия и тъй като е станал татко на доста зебри в Чехия - баща, баща - Татин го кръстили. Майката се споделя Астра. Астра значи звезда ", изясни Сахатчиева.

Равнинните зебри са най-често срещаният и най-широко публикувани от този тип животни Ареалът им обгръща обширни области от Източна и Южна Африка, срещат се основно в саваните.

Отличават се с присъщата си багра, като линиите на всяка зебра са неповторими. Продължителността на живота им е към 30 години. Те са в категорията „ Почти заплашен тип " и наклонността при популацията им в дивата природа е да понижават.

Стадото от 5 равнини зебри на Чапман дойдоха в Столичния зоопарк през 2020 година Четири от тях са женски от Берлинския зоопарк. Най-възрастната - Калибра, е родена през 1994 година, а останалите - Алмера, Астра и Серена са родени сред 2001 и 2018 година Те образуват стадо с мъжкия Татин, който е роден през 2004 година в зоопарк в Чехия. Новото бебе зебра е второто, родено в София.

Източник: бТВ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР