Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) иска оставката на цялата

...
Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) иска оставката на цялата
Коментари Харесай

АЗП иска оставката на цялата Комисия за защита на потребителите заради цените на мобилните оператори

Асоциацията за отбрана на потребителите (АЗП) желае оставката на цялата Комисия за отбрана на потребителите (КЗП) и на ръководителя Димитър Маргаритов поради едностранното повдигане на цените от мобилните оператори поради инфлацията. Ръководството на КЗП от дълго време не пази ползите на хората и би трябвало да бъде заменено от новия Министерски съвет, разяснява Пейо Майорски, ръководител на АЗП. Според него няма информация КЗП да е налагала в миналото наказания на мобилните оператори. Винаги най-ощетени са били потребителите и тази процедура би трябвало да се промени, добави Майорски.

Едностранното повдигане на цените по настоящите контракти от А1 и "Теленор " изясняват с плануванаъа сходна опция в Общите условия към тях. Затова и не е допустимо недоволните клиенти да прекратят контракта си предварително, без да бъдат глобени с неустойки. Тези условия са в интерес на мобилните оператори и демонстрират, че потребителите нямат никакви права, изясни Пейо Майорски. Освен, че не могат да се откажат от контракта без санкция, те не могат да преподпишат и изберат условия на по-ниски цени.

Промяната в цените на мобилните оператори визира всички частни и бизнес клиенти, ползващи мобилни и закрепени услуги. Тя ще влезе в действие през първото тримесечие на 2022 година, откакто Националният статистически институт разгласи публично инфлацията за 2021 година Увеличение с 4-5% значи месечните сметки от 20 лева да набъбнат до 20.82 лева, а сметки от 30 лева - да нарастнат с 1.23 лева

Асоциацията за отбрана на потребителите има намерение да сезира Европейската комисия за измененията в цените на мобилните оператори и за бездействието на КЗП.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР