Асистент на германски крайнодесен евродепутат и кандидат за ЕП на

...
Асистент на германски крайнодесен евродепутат и кандидат за ЕП на
Коментари Харесай

Сътрудник на германски евродепутат е арестуван за шпионаж в полза на Китай

Асистент на немски крайнодесен евродепутат и претендент за Екологичен потенциал на изборите през юни е бил арестуван по съмнение в шпионаж в интерес на Китай, заяви през днешния ден прокуратурата в Германия, представена от Агенция Франс Прес.

Арестуваният, разпознат като Цзян Г., е упрекнат, че е споделял информация за договаряния в Европарламента с китайската разследваща работа и че е шпионирал китайски опозиционни фигури в Германия, се споделя в известие на федералната прокуратура.

Справка на уеб страницата на Европейския парламент демонстрира, че Цзян Го е упълномощен помощник на евродепутата Максимилиан Кра, водещ претендент на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " на идния евровот.

Цзян Го е немски жител, за който се оповестява, че е работил като помощник на Кра в Брюксел от 2019 година

Заподозреният е " чиновник на китайските служби ", разгласи прокуратурата:

" През януари 2024 година той неведнъж е упрекнат, че е предавал информация за договаряния и решения в Екологичен потенциал на разследващата работа на Китай и е шпионирал китайски опозиционери в Германия ".

Той е арестуван в дома си в понеделник в Дрезден, където е живял с изключение на в Брюксел.

От " АзГ " дефинираха информацията за Цзян Го като " доста притеснителна " и приканиха да се изчакат резултати от следствието.

От своя страна Пекин съобщи през днешния ден, че карцерът има за цел да " очерни и окаже напън " над Китай.

" Известни са ни известията и обвързвания с тях звук. Намерението им е доста явно – да се очерни и да се окаже напън над Китай и да се унищожи атмосферата на съдействие сред Китай и Европа ", съобщи представителят на китайското Министерство на външните работи Вaн Вънбин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР