Асен Василев се е срещал и познава обвинените в контрабанда

...
Асен Василев се е срещал и познава обвинените в контрабанда
Коментари Харесай

МФ потвърди: Асен Василев се е срещал и познава обвинените в контрабанда Димитрови

Асен Василев се е срещал и познава упрекнатите в контрабанда Стефан и Марин Димитрови. Това излиза наяве от публични документи изпратени в отговор на депутатски въпроси към Временна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция „ Митници “ и възможната роля на Асен Василев в тях.
От Министерството на финансите декларират, че от документално пояснение от охранителите на МФ, лицата Марин и Стефан Димитрови са влизали в министерството три пъти в края на 2023 година, като са прекосявали откъм ул. Славянска, не са се вписвали в книгата за визити, тъй като са придружавани от Лъчезар Ставрев, който шеф на политическия кабинет на Асен Василев.
От Агенция „ Митници “ излиза наяве, че Димитрови са посещавали структрутара най-малко три пъти, като са ходили при Петя Банкова, още до момента в който тя е била зам.-директор.
Още по шокиращи са данните, че са пускани подправени известия до медиите, като се е употребила „ информация подадена от Австрия “. От Агенция „ Митници “ и от Министерство на финансите излиза наяве, че няма документи, доказващи да има нота от страта на австрийските управляващи във връзка с упражняван напън върху австрийски жител за рушвет, с цел да може да премине. Няма никакви ноти и сигнали от австрийските управляващи, предава Tribune.
Въпреки това обаче, на 20.03.2024 година на страницата на Агенция „ Митници “ е оповестена информация, че 20 митнически чиновници са отстранени за желани подкупи по информация на австрийските служби и държавно управление. Информацията се базира на австрийското държавно управление и служби, като до привършване на инспекцията въпросните чиновници са отстранени.
„ Въпреки, че липсват документи известието е пуснато, наличието е пуснато до медиите по искане на МФ с текст дефиниран и редактиран от Лидия Колева, пиар на Асен Василев, както и от Петя Банкова. Няма документи и в Митниците, както и в МФ “, разяснява ръководителят на краткотрайната комисия Тошко Йорданов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР