Асен Василев отрече докато е бил министър на финансите при

...
Асен Василев отрече докато е бил министър на финансите при
Коментари Харесай

Асен Василев отрича контрабандистите Стефан и Марин Димитрови да са посещавали МФ

Асен Василев отхвърли до момента в който е бил министър на финансите при него са идвали Стефан и Марин Димитрови. Това стана по време на чуване на някогашния министър на финансите във Временната комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници ", предават от Българска телеграфна агенция.
 
Рая Назарян от ГЕРБ-СДС разгласи, че в комисията има постъпили данни, че двамата обвинени са посещавали Министерството на финансите. " Данните са, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали 2 или 3 пъти финансовото министерство. Те не са записани публично, само че са посрещнати и въведени от Лъчезар Ставрев, който е прочут като ваш персонален водач. Кой ви се обади да ги посрещнете, кой ви ги изпрати? ", запита Назарян.
 
 Рая Назарян, ГЕРБ-СДС Рая Назарян, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews
" Тези лица не са посещавали МФ и не съм се срещал с тях. Новият министър го удостовери пред тази комисия. Нека да ви обясня по какъв начин става влизането във финансовото министерство. Той би трябвало да е записан в моята стратегия и без да минал през персоналния ми секретар, шансът за среща с мен е нулев. Вратата е с пропуск, има камери. Тези лица чухме от ДАНС, че са следени от 2022 година - в случай че е по този начин, ДАНС би трябвало да разполага със записи и данни за тяхното посещаване ", изясни пред депутатите Василев.
 
На съвещанието участват и Георги Господинов и Николай Петков - чиновници в Агенция " Митници ". Двамата бяха безапелационни, че в никакъв случай не са виждали Марин и Стефан Димитрови на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и " Лесово ", както не знаят двамата да са имали някаква връзка с митничари там.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР