Асен Иванов заменя Веселина Петракиева като главен редактор на бТВ

...
Асен Иванов заменя Веселина Петракиева като главен редактор на бТВ
Коментари Харесай

Асен Иванов става главен редактор на бТВ Новините

Асен Иванов заменя Веселина Петракиева като основен редактор на бТВ Новините
Асен Иванов е новият основен редактор на bTV Новините. Считано от през днешния ден, 23 февруари, той поема поста от Веселина Петракиева, която напуща bTV по лично предпочитание. След дългогодишна всеотдайна работа Веселина Петракиева реши да се отдръпна от поста си на основен редактор на bTV Новините и да продължи развиването си отвън компанията.

„ Веселина беше необикновено предан и дипломиран началник и оказа помощ на редакцията ни да премине през доста провокации. Изказвам откровена признателност за нейната преданост и принос към екипа. Пожелавам ѝ здраве и шанс, и се надявам да знае, че постоянно ще бъде част от фамилията на bTV. В същото време имам удоволствието да поздравявам Асен Иванов в новата му роля. Той е измежду експертите с потвърден опит в нюзрума на bTV и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че дружно ще продължим да произвеждаме качествени вести и публицистика на най-високо равнище. “, съобщи Ралф Бартолайт, основен изпълнителен шеф на bTV Media Group, който продължава да извършва функционалността на шеф на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “.

Асен Иванов е умел публицист и има богат стаж като кореспондент, създател и продуцент на вести. В редакцията на bTV е повече от 12 години, като след малко спиране от 3 юли 2017 година се връща в нюзрума на bTV по времето на тогавашния шеф на новинарския екип. От 2021 година е заместник-главен редактор на bTV Новините и продуцент на новинарско наличие. Има опит в печатни и електронни медии, прочут е с многочислените си материали в региона на съдебно-криминалната и проверяваща публицистика. В ежедневната си работа е виновен за наличието на новинарските излъчвания, изключителни студия, специфични издания и телевизионни продукции на територията на цялата страна и чужбина. Отличен е за „ Репортер на годината на bTV новините “ през 2007 година Завършил е стопанска система и право. Магистър е и по национална сигурност от Военна академия “ Г.С. Раковски “. През 2013 година минава особено журналистическо образование в централата на CNN в Атланта, Съединени американски щати.

През септември м.г. Антон Хекимян напусна шефското място в bTV новините и стартира да гради политическа кариера.

От медията потвърдиха тогава оставката на Хекимян като шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “.

“ bTV Media Group (bTV) афишира, че приема с неотложен резултат оставката на Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “, в резултат на неговото решение да продължи в друга професионална посока, оповестиха тогава от медията.

Дни по-късно Хекимян разгласи публично влизането в борбата за кметските избори м.г., на които приключи трети след Ваня Григорова и Васил Терзиев.

В момента Антон Хекимян е общински консултант от ГЕРБ-СДС.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР