Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините. Считано

...
Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините. Считано
Коментари Харесай

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

Асен Иванов е новият основен редактор на bTV Новините. Считано от през днешния ден, 23 февруари, той поема поста от Веселина Петракиева, която напуща bTV по лично предпочитание.

" След дългогодишна всеотдайна работа Веселина Петракиева реши да се отдръпна от поста си на основен редактор на bTV Новините и да продължи развиването си отвън компанията ", оповестиха публично от медията.

" Веселина беше необикновено предан и дипломиран началник и оказа помощ на редакцията ни да премине през доста провокации. Изказвам откровена признателност за нейната преданост и принос към екипа. Пожелавам ѝ здраве и шанс, и се надявам да знае, че постоянно ще бъде част от фамилията на bTV. В същото време имам удоволствието да поздравявам Асен Иванов в новата му роля. Той е измежду експертите с потвърден опит в нюзрума на bTV и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че дружно ще продължим да произвеждаме качествени вести и публицистика на най-високо равнище ", съобщи Ралф Бартолайт, основен изпълнителен шеф на bTV Media Group, който продължава да извършва функционалността на шеф на отдел " Новини, настоящи излъчвания и спорт ". 

Асен Иванов е умел публицист и има богат стаж като кореспондент, създател и продуцент на вести. В редакцията на bTV е повече от 12 години, като след малко спиране от 3 юли 2017 година се връща в нюзрума на bTV по времето на тогавашния шеф на новинарския екип. От 2021 година е заместник-главен редактор на bTV Новините и продуцент на новинарско наличие. Има опит в печатни и електронни медии, прочут е с многочислените си материали в региона на съдебно-криминалната и проверяваща публицистика. В ежедневната си работа е виновен за наличието на новинарските излъчвания, изключителни студия, специфични издания и телевизионни продукции на територията на цялата страна и чужбина. Отличен е за " Репортер на годината на bTV новините " през 2007 година Завършил е стопанска система и право. Магистър е и по национална сигурност от Военна академия " Г.С. Раковски ". През 2013 година минава особено журналистическо образование в централата на CNN в Атланта, Съединени американски щати.   

" Фокус "  припомня, че през септември 2023г Антон Хекимян се отдръпна от позицията в bTV Новините, за да смени попрището и да се впусне в политиката. Само няколко дни по-късно Хекимян и официално беше разгласен за кандидат-кмет на София от ГЕРБ-СДС. В момента е общински съветник от ГЕРБ-СДС. 

Рокади по върховете имаше преди ден и в NOVA. Националната медия разгласи новият основен изпълнителен шеф Дирк Геркенс, който пое ролята от Стефана Здравкова. 

" Собственикът на " Нова телевизия " - компанията " United Media "  ( " Юнайтед Медия " ), смени изпълнителния шеф на медията. Досегашната шефка Стефана Здравкова е сменена от Дирк Гиркенс, който се завръща като основен изпълнителен шеф на " Нова Броудкастинг Груп ". Той заемаше същата позиция от края на 2021 година до май 2022г. ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР