Ариел Хенри подаде оставка в четвъртък като министър-председател на Хаити,

...
Ариел Хенри подаде оставка в четвъртък като министър-председател на Хаити,
Коментари Харесай

Ариел Хенри подава оставка като министър-председател на Хаити, тъй като преходният съвет поема властта

Ариел Хенри подаде оставка в четвъртък като министър-председател на Хаити, оставяйки свободен пътя за сформирането на ново държавно управление в карибската страна, която беше разтърсена от групово принуждение, което умъртви или рани повече от 2500 души от януари до март.

Хенри показа оставката си в писмо, подписано в Лос Анджелис, с дата 24 април и оповестено в четвъртък от кабинета му в същия ден, когато съветът, претрупан с избора на нов министър-председател и кабинет на Хаити, трябваше да постави клетва.

Съветът ще бъде основан повече от месец, откакто карибските водачи оповестиха основаването му след незабавна среща за справяне с възходящата рецесия в Хаити. Хенри даде обещание да подаде оставка, откакто съветът бъде основан и бъде определен нов министър-председател.

Очаква се също по този начин деветчленният съвет, от който седем имат право на глас, да помогне за определянето на дневния ред на нов кабинет. Той също по този начин ще назначи краткотрайна изборна комисия, условие преди и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР