Археолозите в древния град Помпей са открили пекарна затвор, в

...
Археолозите в древния град Помпей са открили пекарна затвор, в
Коментари Харесай

В Помпей е открито помещение, в което роби и магарета са затваряни, за да мелят зърно

Археолозите в античния град Помпей са разкрили " пекарна затвор ", в която плебеи и магарета са били заключвани, с цел да мелят зърно, съобщи Ройтерс.

Тясното помещение без аспект към външния свят и с високо сложени в стената дребни прозорци с стоманени решетки е намерено по време на разкопки, част от по-голям план за обезопасяване на скатовете към неразучените региони на града.

Вдлъбнатини в пода са координирали придвижването на животните, принудени да се разхождат със завързани очи в продължение на часове, се споделя в изказването на археологическия парк, написа Българска телеграфна агенция. " Това е пространство, в което би трябвало да си представим наличието на хора с рабски статут... най-шокиращата страна на античното иго ", споделя Габриел Цухтригел, шеф на археологическия парк в Помпей.

Пекарната е била измежду работните пространства в огромна къща, чиято жилищна част е била украсена с добре непокътнати фрески.

През август археолозите откриха дребна спалня в римска вила покрай Помпей, която съвсем несъмнено е била употребена от плебеи, като това хвърля светлина върху ситуацията им в античния свят.

Помпей и покрайнините са потънали под пепел при изригването на вулкана Везувий през 79 година Тогава умират хиляди хора, които не са знаели, живеят под един от най-големите вулкани в Европа.

Изригването погребва града под пълен пласт пепел, запазвайки доста от жителите и постройките му.

На мястото в последно време се следи дейна работа на археолози, като задачата е да спрат годините на съсипия и пренебрегване, значително с помощта на неотдавна приключилия план, финансиран от Европейски Съюз на стойност 105 млн. евро, отбелязва Ройтерс.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР