Археолог откри огромен подземен древен град в Тиуанаку. Както подсказва

...
Археолог откри огромен подземен древен град в Тиуанаку. Както подсказва
Коментари Харесай

Археолог откри огромен подземен древен град в Тиуанаку, Боливия

Археолог откри голям под земята античен град в Тиуанаку. Както подсказва заглавието, неотдавна група археолози откриха античен под земята град в Тиуанаку, Боливия. Това, което е толкоз забавно за него, е общият му размер – това е голямо място, оценено на към 780 декара под почвата.

Древната цитадела Тиахуанако (Тиуанаку) в западна Боливия към момента разкрива секрети хиляди години след пика си като столица на империя и дом на една от най-важните цивилизации преди инките. Археолози от Центъра за археологически проучвания в Тиахуанако откриха подземна пирамида на мястото благодарение на радар, проникващ в земята.

Археолозите са съумели да създадат откритието единствено с помощта на сигналите на локалните поданици, които настояват, че има под земята лабиринт, който никой не е съумял да пресече.

За благополучие, посредством потреблението на дронове и спътници, те в последна сметка стигнали до дъното, разкривайки тайните на града. Бюджетът се покрива основно от Япония и ЮНЕСКО, защото и те в действителност желаят да видят какви са слуховете.

Според Fox News Latino , боливийското държавно управление разгласи, че разкопките ще стартират върху новата находка в региона на Кантаталита в Тиахуанако, на 71 километра западно от Ла Пас. Използвайки радар, проникващ в земята, откривателите също по този начин оповестяват, че са разкрили „ подземни аномалии “, за които подозират, че може да са монолити, само че ще бъде осъществен спомагателен разбор, преди да се стигне до публични изводи.

Империята Тиуанаку – археолог откри голям под земята античен град в Тиуанаку

Портата на слънцето, Тиахуанако. Този най-горен релеф е върху индивидуален блок от камък Андезит, тежащ 10 тона.

Твърди се, че формалната цивилизация Тиуанако се е появила през 1580 година прочие н. е. и е просъществувала до 1200 година сл. н. е., когато тя към този момент е била изцяло изкоренена от климатичните промени и заболяванията, появили се с времето. Те са най-старата цивилизация, живяла в миналото в Южна Америка, даже по-стари от кечуа и аймара.

Официално прочут като „ Списък на международното завещание “ от 2000 година, това постоянно е било доста впечатляваща туристическа атракция. Но с помощта на археолозите най-сетне открихме неговите секрети и в този момент организираме няколко опита, с цел да разберем всичко, което има за тази антична цивилизация и нейните мистериозна просвета.

AcercandoNaciones оповестява, че някои от руините на Тиахунако са се порутили. Някои откриватели допускат, че те могат да се възползват от отбраната на музей на закрито. Тиахуанако е обект на международното завещание на Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) от 2000 година

Най-удивителните съкровища откривани в миналото

Стела Понсе в потъналия двор на храма Каласасая на Тиуанаку.

Мястото е било столица на империя. Тя се е простирала в днешно Перу и Чили, процъфтява от 300 до 1000 година сл. н. е.. Смята се за един от най-важните градове на антична Америка. Легендите на Андите настояват, че регионът към езерото Титикака е бил люлката на първите хора на Земята. Според митовете господ Виракоча, основателят на всички неща, е избрал Тиахуанако за място на сътворението. Не е известно на какъв брой години са тези руини, само че някои откриватели допускат, че датират от 14 000 години пр.н.е.

Fox News Latino написа, че на върха си царството Тиуанаку е було 600 000 квадратни километра (231 000 квадратни мили). То е „ оставило завещание от впечатляващи каменни монументи като Каласасая, полу-подземния храм, статуи на видни персони, Портата на Слънцето и руини на дворци.

Предишни разкопки на мястото разкриха обилни елементи от могилата на пирамидата Акапана . Archaeology’s InteractiveDig написа, че в античното минало има доказателства, че откритата инфраструктура е била разрушена и възобновена от жителите. Също по този начин, че градът е бил зарязан. Изследователите споделят, че е имало неочаквана смяна през 700 година сл. Хр. Предишните монументи са били съборени и блоковете са употребявани за построяването на пирамидата Акапана. Въпреки това, по времето, когато градът е бил зарязан, планът към момента не е бил приключен и е бил незавършен.

Резултатите от разкопките в Тиахуанако и проучването на новооткритата заровена пирамида се чака да бъдат оповестени в близко бъдеще.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР