Арестуваха полицейски инспектор от гр. София за подкуп и изнудване,

...
Арестуваха полицейски инспектор от гр. София за подкуп и изнудване,
Коментари Харесай

Задържаха полицейски инспектор за подкуп

Арестуваха полицейски контрольор от гр. София за рушвет и изнудване, оповестяват от прокуратурата.

Държавното обвиняване показва, че следствието по случая е почнало при започване на месец август 2019 година, когато жител е подал сигнал, че районният контрольор му е изискал сумата от 850 лева, с цел да не му връчи по надлежния ред фиш за шофиране с превишена скорост.
При полицейска инспекция: Шофьор с 20 акта „ хвърли ” 50 лева рушвет в патрулка След тест с дрегер е открито, че алкохолът в кръвта му е бил 1.25 промила
Срещу поисканата сума, служителят на полицията заречен да прикрие действието и да обезпечи задоволително време, отминалостта на документа да изтече.

Обвиняемият е арестуван сега на приемане на подкупа за период от 72 часа.
„ Такса успокоение ”: Разследват шефа на ДАИ – Перник за взимане на подкупи Между 100 лева и 500 лева на автомобил на месец се събирали като рушвет, сумите са оставяли в саксии с цветя
Днес е импортирано искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Сумата е приобщена като материално доказателство.

За това закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от три до 10 години, санкция до 20 хиляди лева и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР