АПОЕЛ Никозия и Георги Костадинов спечелиха шампионската титла на Кипър,

...
АПОЕЛ Никозия и Георги Костадинов спечелиха шампионската титла на Кипър,
Коментари Харесай

АПОЕЛ Никозия с Георги Костадинов станаха футболни шампиони на Кипър за 29-ти път

АПОЕЛ Никозия и Георги Костадинов завоюваха шампионската купа на Кипър, откакто в среда от 10-ия кръг на плейофите приключи 1:1 като хазаин с АЕК Ларнака. АПОЕЛ приключи със 73 точки на върха, колкото има и АЕК, само че по-добрите индикатори в директните дуели донесоха купата. Това е 29-та купа за АПОЕЛ в историята, което го прави и най-успешният клуб на Острова на Афродита въобще.

Двата тима си размениха по едно попадение в първите 10 минути, като на първо време гостите откриха резултата в 7-та посредством Имад Фарадж. Попадението беше в началото анулирано поради засада, само че съдията Еспен Ескос от Норвегия прегледа цялата офанзива благодарение на системата ВАР и видя, че Исам Чебаке я покрива.

Само след 120 секунди домакините дадоха отговор с гол на Маркиньос и изравниха за 1:1. Сарфо изпрати топката на дълбоката последна зона на на отбраната, Алфа Диунку от гостите настигна бразилеца, само че не съумя да почисти добре топката, при което Маркиньос го изпревари и нанесе удар от близко за 1:1.

В заключителните минути старши треньорът на домакините Рикардо Са Пинто върна Георги Костадинов в центъра на защитата и по този начин резултатът остана неизменен, а футболистите на АПОЕЛ започнаха празника с почитателите си.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР