AON Open Challenger, първи кръгДимитър Кузманов – Андрей Чепелев 6-3,

...
AON Open Challenger, първи кръгДимитър Кузманов – Андрей Чепелев 6-3,
Коментари Харесай

Кузманов с успешно начало на Чалънджъра в Генуа


AON Open Challenger, първи кръг
Димитър Кузманов – Андрей Чепелев 6-3, 2-6, 6-4


Димитър Кузманов стартира с победа присъединяване си на мощния Чалънджър шампионат на клей в Генуа. В мач от първи кръг ракета №2 на България победи квалификанта Андрей Чепелев след 6-3, 2-6, 6-4.

Световният №348 оказа сериозен отпор на любимеца като в последна сметка даже завоюва с една точка допълнително. Все отново триумфът за българина бе подобаващ на фона на доста множеството благоприятни условия за пробив – 14 по отношение на 7 за руснака.

Ниската успеваемост на втори сервис в допълнение затрудни Кузманов, само че той за следващ път показва темперамент, с цел да стигне до триумфа.

В първия сет пробивът за 3-1 се оказа задоволителен за пловдивчанина. Той проби и на старта на втората част, само че оттова насетне последваха пет следващи гейма за противника, който по този метод си подсигурява триумфа в сета.

Кузманов стабилизира подаването си за решителната част, а постигнатият брейк за 2-1 бе изцяло задоволителен. Спечелените точки могат и да са задоволителни в понеделник българинът да усъвършенства за следващ път рекордното си класиране. Това би било безусловно несъмнено при триумф във втори кръг, където обаче го чака още по-трудно затруднение – спечелилият от мача сред Стефано Травалия и Тиаго Монтейро.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР