Антибългарската реторика в Северна Македония се усилва, а министърът на

...
Антибългарската реторика в Северна Македония се усилва, а министърът на
Коментари Харесай

По искане на службите министър Генчовска отива в Скопие с лична охрана

Антибългарската изразителност в Северна Македония се усилва, а министърът на външните работи Теодора Генчовска е принудена да върви там с защита по гледище на началника на НСО. Това съобщи пред Българска национална телевизия Димитър Гърдев, интернационален секретар на партия " ИТН " и ръководител на Комисията по външна политика в 46-ото Народно заседание.

" Реалните проблеми са това, че вместо през последната година да се усъвършенстват връзките сред България и Северна Македония, те са станали извънредно зле и ние сме изправени в обстановка, в която да пуснем антибългаризма в Европейски Съюз и да го узаконим. " - сподели Гърдев.

По думите му позицията на България не може да има цена и възобновяването на договарянията за европейската интеграция на Северна Македония не може да бъде изтъргувана.

" Една опозиционна партия в Северна Македония, която може даже да пристигна на власт, споделя, че единствено да бъдат позволени до договарянията, ще деноснсират контракта с България. " - аргументира се той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР