Антарктическият императорски пингвин е застрашен от изчезване поради повишаването на

...
Антарктическият императорски пингвин е застрашен от изчезване поради повишаването на
Коментари Харесай

Антарктическият императорски пингвин вече е застрашен вид

Антарктическият императорски пингвин е заплашен от изгубване заради повишението на световните температури и загубата на морски лед, съобщи държавното управление на Съединени американски щати. То завърши отбраната на животното по силата на американския Закон за застрашените типове, съобщи организация Ройтерс.

Службата за рибни запаси и дива природа на Съединени американски щати съобщи, че императорските пингвини би трябвало да бъдат предпазени от закона, тъй като птиците построяват колонии и отглеждат дребните си върху антарктическия лед , заплашен от изменението на климата.

Агенцията за дивата природа съобщи, че изчерпателен обзор на доказателствата, в това число сателитни данни от 40 години, демонстрира, че понастоящем пингвините не са застрашени от изгубване, само че повишението на температурите дава сигнал, че това е евентуално. Прегледът на организацията е изработен след петиция от 2011 година на екологичната група Център за биологично многообразие за включване на птицата в листата на застрашените типове по Закона за биологичното многообразие.

Според държавното управление изменението на климата е довело до несполучливо размножаване на колониите. Колонията в залива Халей в Уедълско море, втората по величина колония на императорски пингвини в света, е претърпяла няколко години с неприятни условия на морския лед, което е довело до удавяне на всички новородени пиленца от 2016 година насам, заяви държавното управление.

Статутът на заплашен ще насърчи интернационалното съдействие за тактики за запазване , ще усили финансирането на стратегии за запазване и ще задължи федералните организации в Съединени американски щати да подхващат дейности за понижаване на заканите.

Определянето на статута беше разказано като предизвестие, че императорските пингвини се нуждаят от " незабавни дейности във връзка с климата ", с цел да оцелеят, съобщи Шей Улф, шеф по науката за климата в Центъра за биологично многообразие.

" Самото битие на пингвините зависи от това дали нашето държавно управление ще предприеме решителни дейности в този момент, с цел да понижи нагряващите климата изкопаеми горива и да предотврати необратими вреди за живота на Земята ", сподели Улф.

Законът за застрашените типове от 1973 година има заслуга за връщането на няколко животни от ръба на изгубването, в това число мечките гризли, плешивите орли, сивите китове и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР