АНТАНАНАРИВО, Мадагаскар (AP) — Парламентът на Мадагаскар прие закон, позволяващ

...
АНТАНАНАРИВО, Мадагаскар (AP) — Парламентът на Мадагаскар прие закон, позволяващ
Коментари Харесай

Мадагаскар ще кастрира изнасилвачи на деца, което предизвиква критики, но и подкрепа

АНТАНАНАРИВО, Мадагаскар (AP) — Парламентът на Мадагаскар одобри закон, допускащ химическа и в някои случаи хирургическа кастрация на лицата, приети за отговорни за изнасилването на малолетно лице, предизвиквайки рецензии от интернационалните правозащитни групи, само че също по този начин намирайки поддръжка от деятели в страната, които споделят, че това е подобаващ възпиращ фактор за ограничение на „ културата на обезчестяване “.

Парламентът в островната страна в Индийския океан от 28 милиона одобриха закона на 2 февруари и Сенатът, горната камара, го утвърди предходната седмица. Сега той би трябвало да бъде утвърден от Върховния парламентарен съд и подписан като закон от президента Андри Радоелина, който за първи път повдигна въпроса през декември. Неговото държавно управление предложи смяната на закона.

Министърът на правораздаването Ланди Мболатиана Рандриаманантенасоа сподели, че това е нужна стъпка заради увеличението на случаите на обезчестяване на деца. През 2023 година са регистрирани 600 случая на из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР