АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Спортистите, изпълнили огромна фитнес зала в

...
АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Спортистите, изпълнили огромна фитнес зала в
Коментари Харесай

Коренните тийнейджъри на Аляска подражават на уменията на предците си за оцеляване в Арктика на местните младежки олимпийски игри

АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Спортистите, изпълнили голяма фитнес зала в Анкоридж, Аляска, бяха подготвени да се състезават, аплодирайки, тропайки и давайки петици всеки други, до момента в който се нареждаха за шанса да изискат най-голямата премия на щата в своите надпревари.

Но тези младежи бяха на Олимпийските игри за локална юноша, общодържавно съревнование, което всяка година притегля стотици спортисти от локалното население на Аляска и отдава респект към уменията и техниките, употребявани от техните предшественици, с цел да оцелеят в суровия полярен климат.

Събитията в надпреварата, което завършва в събота, включват дърпане с пръчка, предопределено да имитира задържането на хлъзгав тюлен, до момента в който се бори да се върне във водата, и модифициран необятен скок в четири стъпки, който се приближава до скачане напречно ледени парчета върху замръзналия океан.

Поколения наред локалните поданици на Аляска са играли на тези игри, с цел да развият уменията, от които се нуждаят, с цел да станат сполучливи ловци — и да оце...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР