АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Iditarod, годишното състезание с кучета с

...
АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Iditarod, годишното състезание с кучета с
Коментари Харесай

Кучетата Iditarod в Аляска получават неонови колани за видимост, след като 5 бяха смъртоносно ударени по време на тренировка

АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Iditarod, годишното съревнование с кучета с шейни, което чества формалния държавен спорт на Аляска, би трябвало да стартира в събота с нов концентрирайте се върху сигурността, откакто пет кучета починаха и осем бяха ранени при конфликти с моторни шейни, до момента в който упражняваха по споделени, многофункционални пътеки.

За първи път каушерите, които се подреждат за церемониалния старт в Анкъридж, ще имат късмет да заловен светлини, неонови колани или колиета за своите кучета, преди да стартират траялото дни съревнование, което води екипите с впрягове с кучета и хора на към 1000 благи (1600 километра) над непримиримия терен на Аляска.

38-те кавъри ще проследят курс през две планински вериги, замръзналата река Юкон и около покритото с лед Берингово море. След към 10 дни те ще излязат от леда и ще излязат на основната улица в остарелия град Ном от треската за злато за финален подтик до финалната линия.

Мъшерите постоянно са се борили с дълбоката зимна тъмн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР