Анализаторската компания Canalys публикува доклад за пазара на смартфони през

...
Анализаторската компания Canalys публикува доклад за пазара на смартфони през
Коментари Харесай

MediaTek стана най-големият доставчик на мобилни процесори в света

Анализаторската компания Canalys разгласява отчет за пазара на смарт телефони през четвъртото тримесечие на 2023 година, разпределен по производители на процесори. Оказва се, че през последното тримесечие на предходната година са продадени повече устройства с процесори MediaTek, в сравнение с с чипове от който и да е различен производител. Тайванският разработчик демонстрира растеж от 21% на годишна база.

Apple е водач във връзка с приходите през четвъртото тримесечие на 2023 година. Смартфоните с нейни процесори, които се употребяват единствено в iPhone са донесли на американската компания 87 милиарда $. Това е с 20% повече от година по-рано. Докладът обгръща единствено интервала от октомври до декември и не обобщава цялата година.

Най-големите снабдители на мобилни процесори са MediaTek, Apple и Qualcomm.

Подразделението HiSilicon на Huawei регистрира 7 милиарда $ доходи и 7 млн. доставени устройства. Ръст от 24% в приходите и бройките бе демонстриран от продажбите на телефони с чипове Unisoc – половината от които пристигнаха от продуктите с марките Infinix, Tecno и iTel на Transsion.

Доставките на смарт телефони с чипове Exynos са намалели с 48%. Тримесечните доходи на Samsung от своя страна в тази област са спаднали до 5 милиарда $ – с 44% по отношение на година по-рано. Очаква се Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24+ с чип Exynos 2400 да отбележат лек растеж през първата половина на тази година. Също по този начин Galaxy A55, задвижван от Exynos 1480 се чака да се появи преди края на този месец.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР