Анализаторът Илиян Василев написа коментар в социалната мрежа Facebook за

...
Анализаторът Илиян Василев написа коментар в социалната мрежа Facebook за
Коментари Харесай

Илиян Василев: България е разграден двор за чужди служби и влияние!

Анализаторът Илиян Василев написа коментар в обществената мрежа Фейсбук за ролята на българската войска и нейния престиж . Той е безапелационен, че би трябвало да има повече патриотично говорене от родните ни политици, тъй като в противоположен случай служенето в армията губи своя авторитет . Публикуваме разбора на Илиян Василев без редакторска интервенция:

„ С този модел на дълбоката страна, която обезмисля изборите и прави допустимо политик с под 3 % утвърждение от всички имащи право на глас да ръководи през дълбоката страна България води освен до изключването на 60 % от хората, които в никакъв случай не стигат до урните, само че ни прави разграден двор за непознати служби и въздействие, сменя националния приоритет за боеспособна войска и служби за отбрана против външна опасност с груповия приоритет на корумпираните да има двойно по-големи Министерство на вътрешните работи, служби, и войска от частни охранители, които бранят сигурността и властта на дълбоката страна от народа.

За това и заплатите в Министерство на вътрешните работи постоянно се актуализират, а в армията не.

За това когато през вчерашния ден чух по радиото отговор на младеж, че първата му работа, в случай че чуе, че ще въведем под някаква форма военно образование на младежите, е да вземе самолета и избяга, си помислих, че деградацията на патриотизма е стряскаща. И за това голяма е ролята на отсъствието на тематиката национализъм в изказванията на водачите на демократичните сили у нас.

Оставиха я на националистите от Възраждане и преди от Атака, които под диктовката на Москва, направиха по този начин, че отбраната на Отечеството към този момент не е полезност, а службата в армията не е влиятелна. Спомнете си всеки пък когато иде тирада, даже за осъвременяване на мобилизационните описи, копейките от всевъзможен тип скачат – готвят се да пращат бойците ни в Украйна, да умират. Само и единствено да обслужат Москва убиват армията.

С парите и оръжията някак ще се оправим, само че с тази пленена версия на любовта към Отечеството сме за на никое място. И тук отговорността на ППДБ е голяма. Както и за осъзнаване на ползите ни в Европейски Съюз – не става единствено са повторение на тезите на Брюксел. Трябва тъкмо балансиране сред българския и среднопретеглените европейски, постоянно евробюрократични ползи.

Но най-много върнете се към тематиката за същинския национализъм и отбрана на Отечеството, върнете престижа на армията. Трябват ни два пъти по-малко Министерство на вътрешните работи и вътрешни войски и два пъти повече войска. Иначе излиза, че вътрешния зложелател е по-голям от външния. “

Журналист за новите паркоместа по бул. „ Витоша “: Не премахваш инфраструктура, преди да си основал нова!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР