Амортизирани седалки и частично износване на гуми. Това са първите

...
Амортизирани седалки и частично износване на гуми. Това са първите
Коментари Харесай

Общината проверява автобусите и тролейбусите в Русе

Амортизирани седалки и отчасти изхабяване на гуми. Това са първите нарушавания, открити от инспекциите на градския превоз в Русе. В рамките на 2 седмици би трябвало да бъдат огледани 60 рейса и 30 тролейбуса, след което общинските инспектори ще създадат наставления на превозвачите, с цел да отстранят нередностите.

Русе

Състоянието на градския превоз е най-коментираната тематика по спирките в Русе - с изключение на от маршрутите и неспазването на разписанията, хората са недоволни от външния тип на транспортните средства - скъсани уплътнения, течащи люкове, захабени седалки. Превозвачите споделят, че пасажерите понижават, а дотацията е незадоволителна за пазаруване на нови транспортни средства.
Десислава Стефанова, кондуктор: Преди 14-15 години закупихме рейсовете, най-вече са 15-годишни. Но субсидирането беше долу-горе на равнище. Пътникопотокът беше доста по-голям, в сравнение с е сега.
Шофьорът на този рейс споделя, че както той, по този начин и компанията, поставят грижи, с цел да е изправно транспортното средство, само че поддръжката била скъпа - близо 500 лв. на месец.
Хакмет Игризов, водач: Окърпихме го външно и за през пролетта сме решили - ще създадем нова тапицерия, замяна на седалки. Външният тип го оправихме. Не може всичко едновременно.
В тази компания общинските инспектори имат забележки главно по външния тип на рейсовете, другояче всички са минали механически обзор, имат застраховки.
Румен Кръстев, ст. контрольор в отдел „ Транспорт " на Община Русе: Основните забележки по рейсовете са по положението на седалките и… Единични са случаите - споделям единични - може би до момента единствено на 2 или 3 рейса, които са с износени гуми отчасти.
От общината приготвят нова скица за субсидиране на градския превоз. Сред критериите, които ще дефинират размера ѝ, е заложен и нов - транспортните средства да са екологични.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР