Амон Бънди арестуван по неизпълнена заповед в Son`s Football Fundraiser

...
Само седмици след като Амон Бънди беше осъден да плати
Коментари Харесай

Само седмици след като Амон Бънди беше осъден да плати на болница в Айдахо повече от 50 милиона долара за клевета, крайнодесният провокатор отново има правни проблеми - стимулирайки депутатите за да го арестуват на футболния банкет на този син в петък вечер.

Офисът на шерифа на окръг Гем потвърди пред множество издания, че Бънди е арестуван с неизпълнена заповед за арест в окръг Ада. Заповедта, която беше подадена през април, дойде, след като съдия намери Бънди в неуважение към съда, защото не се е явил за съдебно производство, свързано с гражданското дело за клевета, заведено от St. Luke's Health System.

В a във видеоклип, публикуван в социалните медии на Бънди, той е видян с белезници и ескортиран от най-малко трима служители на реда от набиране на средства за футбол в Emmett High School, докато присъстващите освиркват от масите си за вечеря. Записите от затвора показват, че в момента той е в затвора на окръг Gem срещу гаранция от $10 000.

Съдито решава, че Амон Бънди трябва да плати повече от $50 милиона за оклеветяване на болница

Последният арест на Бънди незабавно предизвика възмущение сред неговите поддръжници, няколко от които бяха видени пред затвора на окръг Гем да държат знаци и да крещят. Неговият официален акаунт в Twitter призова поддръжниците да „Съберете се в офиса на шерифа на окръг Гем в Емет, ако можете!“

Арестът е и последното правно развитие в продължаващата битка на Бънди с болницата, след като той организира дни на протести след твърдейки, че внукът на негов сътрудник е бил отвлечен, докато в действителност той е задържан под закрила, след като служители установиха, че 10-месечното „бебе Сайръс“ е недохранено.

Протестите накараха властите да арестуват Бънди, тогава кандидат за губернатор, за влизане извън болницата миналия март. По това време Бънди настоя, че бебето е било „отвлечено по медицински причини“ поради „пропуснат преглед при лекар, който не е спешен“.

Твърденията накараха болницата "Св. Лука" да заведе дело за клевета срещу Бънди и неговия сътрудник Диего Родригес. Родригес е дядото на бебето и активист в крайнодясната Мрежа за правата на хората (PRN) на Бънди.

Миналия месец, след процес, при който Бънди последователно не се е явявал по време на съдебното производство, журито заключи, че Бънди, Родригес и тяхната компания дължат на болницата 26,5 милиона долара компенсаторни щети и близо 26 милиона долара наказателни щети за клевета. След като съдия издаде неприсъствено решение срещу Бънди и Родригес за това, че не са отговорили на делото, Бънди изпрати спешен сигнал, твърдейки, че полицаи са в дома му.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Получавайте най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР