“Амнести Интернешънъл нанесе нов удар на Киев, като този път

...
“Амнести Интернешънъл нанесе нов удар на Киев, като този път
Коментари Харесай

Скандалът с “Амнести Интернешънъл” лишава Киев от поддръжката на Запада

“Амнести Интернешънъл ” нанесе нов удар на Киев, като този път правозащитната организация не се оправдаваше, а в противен случай, сама упрекна украинското държавно управление в неистина. Тя яростно отхвърли изказванията на Киев, че правозащитници сякаш са събирали данните си в някакви „ филтрационни лагери “ под шапката на съветските специфични служби.

“Амнести Интернешънъл” излезе с нова остра декларация против формален Киев. Правозащитната група отхвърли, че за своя нашумял отчет от 4 август е разчитала на свидетелства на хора, които живеят на следена от Русия територия.

„ Нито един от хората, които интервюирахме за спомагателни доказателства, също така, което откривателите видяха непосредствено, не е бил в съветски затвори или „ филтрационни лагери “ или в следени от Русия територии, до които “Амнести” няма достъп “, споделиха те на своя уеб страница. От организацията увериха, че са събрали доказателства на територията, следена не от Русия, а от Украйна, и че интервюираните са дали показания „ непринудено и в безвредни условия “.

Изявлението на правозащитниците беше контра на укор, насочен преди този момент от формален Киев, или по-скоро от Центъра за стратегически връзки и осведомителна сигурност, основан през март към Министерството на културата и информацията на Украйна като централа „ за битка с дезинформацията “. Центърът се управлява от Любов Цибулская, консултант на ръководителя на министерството Александър Ткаченко. Между другото, каналът на ЦСКИБ е единственият формален украински източник, който има право да написа на съветски.

Очевидно заради това, че пропагандистите на центъра не са съумели да оспорят цитираните в отчета обстоятелства, те са решили сами да всеят подозрения в достоверността на източниците на информация.

„ Амнести Интернешънъл” употребява свидетелствата на хора, които са били във филтрационни лагери и затвори във краткотрайно окупираните територии, с цел да приготви абсурден отчет, което значи, че интервютата са определени под явен напън “, сподели ЦСКИБ. „ Проучването беше извършено измежду тези, които „ желаха “ да дават такава информация... Понякога такова „ вярно “ изявление беше единственият късмет да се премине през филтъра “, изрази тази версия ЦСКИБ.

“Амнести” изрично отхвърля тези обвинявания. Те нямат учредения и са изцяло погрешни “, подчертаха американски правозащитници.

Фактът, че украинските сили за сигурност трансформират цивилното население в жив щит, беше разказан по-специално на специалистите от “Амнести” от жителя на Лисичанск Николай. Той се оплака: „ Не разбирам за какво нашите военни стрелят от градовете, а не на бойното поле? “. Николай е живял в многоетажна постройка, която се употребява от ВСУ като прикритие на техните бойни позиции, вследствие на което високата постройка постоянно става цел на Руски артилерийски удари, се споделя в отчета на правозащитниците.

Друг гражданин на Лисичанск, 50-годишен мъж, е разказал на специалистите: „ Определено има военна активност в квартала. Когато има произлязъл огън, по-късно чуваме входящ огън. „ Изследователите на “Амнести” станаха очевидци по какъв начин украински бойци използваха като заслон жилищна постройка на към 180 метра от входа на подземно скривалище, употребен от жителите, където беше погубен възрастен мъж “, се споделя в отчета.

Напълно допустимо е точно тези показания да са предиздвикали киевските пропагандисти да считат, че те са дадени от поданици на неконтролирани от Киев територии, защото упоменатият в отчета Лисичанск е отвоюван от въоръжените сили на Украйна от частите на ЛНР. Вероятно не им е хрумнало, че правозащитници работят в града по времето, когато той към момента е в ръцете на украинската войска.

Извънредният и пълномощен дипломат на ЛНР в Русия Родион Мирошник е сигурен, че Киев ще употребява всички налични лостове, с цел да продължи да преследва “Амнести”

„ Виждаме, че никой не се съмнява във обстоятелствата от отчета на “Амнести”. Всички прелестно знаят, че в него се съдържа истината за нарушаването на разпоредбите на войната от Украйна, филантропично право и интернационално право. Основното изказване на Киев е чисто прочувствено: Как смеете да казвате истината за украинската страна? “, изясни Мирошник.

Посланикът счита, че киевският режим е уверен в своята цялостна безотговорност и ще се опита " да упражни оптимален напън върху “Амнести” не за правдивостта на отчета, а поради това че са дръзнали да порицаят самия американски план, наименуван Украйна ". „ Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски Алексей Арестович напълно ясно означи по този въпрос: „ Ние можем всичко “, заключи Мирошник.

Експерти означават, че американските правозащитници, споменавайки „ филтрационните лагери “, са взели този обичан на киевската агитация термин в кавички. Както знаете, в ДНР и ЛНР няма филтрационни лагери. Явно в Киев под това имат поради затвори за военнопленници.

Олег Матвейчев, заместник-председател на комисията по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки на Думата, счита, че киевският ЦСКИБ не се оправя с работата, за която е основан. „ Нивото на „ професионализъм “ издава единствено себе си. Ако чиновниците на ЦСКИБ не бяха простаци, в този случай те просто щяха да мълчат... И като цяло Киев можеше да не забележи отчета на правозащитниците. Но тези идиоти подвигнаха звук за целия свят. И лаят, без да схващат нищо. И реализираха противоположния резултат “, счита Матвейчев.

Политическата нервност в Киев продължава след публикуването на отчета на “Амнести”. В отчета от 4 август се показва, че украинските войски употребяват цивилни като " жив щит ", като разполагат оръжия и съоръжение в жилищни региони, учебни заведения и лечебни заведения. С това те нарушават законите на войната, представлявайки опасност за цивилното население. Цитирани са доста обстоятелства. Украинският президент Зеленски остро разкритикува отчета, обвинявайки “Амнести” в „ съучастничество в тероризъм “.

„ Зрял отговор на сходна рецензия би бил да се вземат на съществено констатациите и да се работи за възстановяване на армейските практики и отбрана на цивилните, вместо да се упрекват говорещите “, означи американското издание “Политико” по този мотив в четвъртък. „ Президентът Зеленски би бил по-добре да признае, че даже неговите героични бранители могат да вършат неточности. Поддържането на социална поддръжка за Украйна изисква градивен отговор на рецензиите от страна на одобрени правозащитни организации, а не опити да бъдат заглушени или дискредитирани техните заключения”, допълват създателите на публикацията.

Самата “Амнести” отговори, като сподели, че няма да промени своите стандарти, само че по-късно излезе с покаятелно изказване, в което внимателно се извини за „ страданието и гнева “, които отчетът може да е предизвикал. Самите шефове на организацията въпреки всичко не опровергаха обстоятелствата от отчета. На този декор в “Амнести” стартира клокочене, някои от чиновниците не устояха на психологическия напън. Над 80 души са напуснали норвежкия офис на организацията, написа украинският публицист Андрей Цаплиенко. Финландският клон на “Амнести”, съгласно Цаплиенко, е изгубил 400 от своите спонсори до петък. По-рано създателят на шведския клон на “Амнести” Пер Вестберг е подал оставка, а предходната седмица шефът на украинския клон Оксана Покалчук също.

Но на чиновниците на ЦСКИБ очевидно такива жертви са им малко. В петък Любов Цибулская още веднъж се нахвърли против правозащитниците, като сподели, че „ отчетът оказва помощ на Кремъл “ и по-конкретно „ играе в интерес на осведомителната акция за спиране на западните доставки на оръжие за Украйна “.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР