Американци и британци обединиха сили, за да счупят световния рекорд

...
Американци и британци обединиха сили, за да счупят световния рекорд
Коментари Харесай

Великобритания и Америка се обединяват в най-тежкото състезание по гребане в света

Американци и британци сплотиха сили, с цел да счупят международния връх за най-бързо пресичане на Атлантическия океан от четирима, в „ Talisker Whisky Atlantic Challenge “, най-тежкото съревнование по гребане в света.

Американците Джейсън Калдуел (34 год.) и Мат Браун (34 год.) и британците Ангъс Колинс (27 год.) и Алекс Симпсън (27 год.), обединени под името „ Latitude 35 “, покориха именития преход от над 4 500 километра за 35 дни 14 часа и 3 минути, подобрявайки предходния връх с близо 2 дни. Те дойдоха в английското пристанище в Антигуа в дребните часове на 18 януари и бяха посрещнати от фамилиите и приятелите си.

„ Това съревнование беше извънредно тежко, като че ли всички детайли бяха срещу нас от самото начало и не можехме да си поемем мирис. Рекордът съвсем ни се изплъзна през последната седмица, само че ние дадохме всичко от себе си, с цел да го достигнем. Безкрайно щастливи сме, че положихме нов връх и сме тук в Антигуа, “ отбелязва капитанът на тима Джейсън Калдуел.

Джейсън Калдуел и Ангъс Колинс вземат участие в „ Talisker Whisky Atlantic Challenge “ за повторно. Миналата година гребците бяха съперници – Ангъс завоюва надпреварата с тима „ Ocean Reunion “, а Джейсън приключи на единадесето място. В предходната конкуренция, след 12 дни в открити води, двама гребци от четиричленния тим на Джейсън (също „ Latitude 35 “) бяха свалени от лодката поради хронична морска болест. Джейсън взе смелото решение да продължи и той и съотборникът му съумяха да доближат Антигуа с четиричленната им лодка „ American Spirit “. Тази година Джейсън и Ангъс се сплотиха, с цел да счупят върха и да довършат борбата си с океана.

Членовете на „ Latitude 35 “ са изгаряли по 8 000 калории дневно и са изгубили почти 20% от тежестта си по време на надпреварата, което стартира на 14 декември 2016 от Ла Гомера, един от Карибските острови. Гребците се изправиха пред тропични стихии, бодърствуване, непоносима горещина и психическите провокации на непредвидимата естествена среда.

В забележителното предизвикателство на духа и волята се включват 12 тима от всички краища на света. А в това, че надпреварата е подкрепено тъкмо от Talisker няма нищо чудно и инцидентно. Уискито родено край морето е главният спонсор на тази изключителна конкуренция. Преди 200 години братята МакАскил гребат от остров Ег до остров Скай, с цел да основат дестилерията Talisker. Техният авантюристичен дух намира продължение във всеки един от изключителните спортисти, които се състезават през днешния ден.Също като гребците дестилерията Talisker е изправена против силата на естествените стихии, като единствената намираща се на ветровитите крайбрежия на острова. Всеки участник в „ Talisker Whisky Atlantic Challenge “ въплъщава история, изпълнена със пристрастеност, убеденост, провокации и достижения, както Talisker въплъщава суровата хубост на бурното море. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР