Американският развлекателен гигант Walt Disney разби напълно прогнозите на Уолстрийт

...
Американският развлекателен гигант Walt Disney разби напълно прогнозите на Уолстрийт
Коментари Харесай

Стрийминг услугата Disney+ удвои абонатите си за година

Американският развлекателен колос Walt Disney разруши изцяло прогнозите на Уолстрийт за облага и доходи през последното тримесечие, съобщи Си Ен Би си.

Компанията регистрира облага на акция от 80 цента при доходи от 17,02 милиарда $, до момента в който прогнозите на анализаторите, интервюирани от Refinitiv, бяха за облага на акция от 55 цента при доходи от 16,76 милиарда $. Общата облага на Disney за последното тримесечието е 923 млн. $.

Компанията също по този начин надмина прогнозите за клиенти на стрийминг услугата Disney+, завършвайки тримесечието със 116 млн. клиенти. Изчисленията на StreetAccount бяха за 114,5 млн. клиента, като за съпоставяне през същия интервал на предходната година платформата имаше 57,5 млн. клиента.

Средните месечни доходи на клиент на Disney+ обаче спаднаха с 10% на годишна база до 4,16 $. Компанията регистрира общо 174 млн. клиента на стрийминг услугите си Disney+, ESPN+ и Hulu.

Компанията продължава да прочува с потребителските настройки в изискванията на пандемия, като тя счита да пусне кино лентата си „ Шан-Чи и легендата за десетте пръстена “ извънредно в кината за 45 дни, преди да го добави към стийминг услугата си. Подходът към тази лента е друг спрямо „ Черната вдовица “, която дебютира по едно и също време в кината и на Disney+.

„ Възможността да пуснем заглавие на Marvel като част от стрийминг услугата 45 дни, откакто е било предавано по кината, ще ни даде спомагателна информация, от която ще зависят дейностите ни отсега нататък “, разяснява основният изпълнителен шеф на Walt Disney Боб Чапек

В изявление за Си Ен Би Си Чапек съобщи, че чака Disney+ да има сред 230 и 260 млн. клиенти до 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР