Американският производител Tesla Motors разкри причините за инцидента с неин

...
Американският производител Tesla Motors разкри причините за инцидента с неин
Коментари Харесай

Tesla се оправда за тестова трагедия с грешка на загинал изпитател

Американският производител Tesla Motors разкри аргументите за случая с неин електрически автомобил, тестващ система за самостоятелно придвижване. Катастрофата с прототипа се случи на 23 март на автомагистрала в Калифорния, като при нея почина возещият се в Model X инженер-изпитател.
От компанията признават, че кросоувърът е бил в безпилотен режим по време на удара. Загиналият Уолтър Хуан, който работи за Apple, е присъединил самостоятелната система няколко минути по-рано и, макар че на няколко пъти е получил предизвестия да поеме ръководството, не го е направил.

U.S. opens probe into fatal Tesla crash in California as shares plunge https://t.co/BpXyfRhcVs pic.twitter.com/JL7r4XyP5f
— CBC Tech and Science (@CBCTechSci) 28 март 2018 година
" Водачът е получил няколко образни и едно звуково предизвестия, че автопилът е включен. В сходен случай е трябвало ръцете му наложително да бъдат сложени на кормилото, само че до самия конфликт той по този начин и не го е направил ", се споделя в формалния отчет на Tesla, оповестен от изданието SFGate.
За следващ път от производителя на електрически автомобили показват, че автопилотът е единствено спомагателна функционалност и лидерът е задължен да държи ръцете си на волан. Той от време на време получава предизвестия от системата, която също така понижава и скоростта на колата.

Tesla said vehicle logs from last week`s fatal accident of a Tesla Model X in California showed that the autopilot had been engaged prior to the crash. pic.twitter.com/POYlbz2HNe
— Ventura County Star (@vcstar) 1 април 2018 година
Изявлението на Tesla по никакъв начин не се хареса на Националната организация по сигурност на превоза в Съединени американски щати. Неин представител разяснява, че компанията не е трябвало да разгласява своя отчет за случая, преди да е приключило публично следствие.

Tesla issues statement on fatal Model X crash as NTSB opens investigation - https://t.co/n06EUhiLl2 pic.twitter.com/xRCQA3eFOH
— TESLARATI (@Teslarati) 28 март 2018 година
Това не е първият сходен случай с кола на Tesla. Преди година във Флорида движещ се на автопилот Model S се удари в завиващ камион и водачът на колата почина. Тогава се наложи компанията да изтегли в сервизите си над 25 000 бройки от модела, на които бе препрограмирана системата за самостоятелно напредване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР