Американският президент разгласява поверителна информация и дори се хвали с

...
Американският президент разгласява поверителна информация и дори се хвали с
Коментари Харесай

Вече е официално: Тръмп издава тайни на Кремъл


Американският президент разгласява поверителна информация и даже се хвали с това. Този факт вероятно още повече ще разклати доверието към него, както в страната, по този начин и в чужбина, твърди Миодраг Сорич.

Неговите съветници и щабът му като един се подвигнаха да го пазят: Не, шефът сигурно не е изтървал никаква поверителна информация пред съветския външен министър Сергей Лавров. Писанията на " Вашингтон пост " били неистина, най-малкото заради обстоятелството, че двамата въобще не са обсъждали въпросната тематика.

Ами в този момент? Оказва се, че те самите лъжат. Защото през днешния ден персонално Доналд Тръмп даде свое пояснение (по " Туитър ", по какъв начин иначе), което на процедура удостоверява обвиняването: таман на представителите на съветското държавно управление той е съобщил поверителна информация, която категорично е била обозначена с гриф да не стига до Русия.

Недоверието към Тръмп пораства

Тръмп пази решението си с филантропични претекстове - угрижен бил за сигурността на авиотранспорта. Въпреки това обаче цялата дискусия нанася тежки вреди на американския президент: не престават да се сгъстяват подозренията, че той скрито сътрудничи с Кремъл - на първо време в предизборната си битка, а в този момент към този момент и от Белия дом.
Редакцията предлага
Първата допустима последица: за Тръмп става още по-трудно да откри правоприемник на. Защото освен съперниците, само че и приятелите следят президента с все по-голямо съмнение. А бъдещият шеф на ФБР, който Тръмп номинира, ще би трябвало да бъде утвърден и от Сената.

 

Втората допустима последица: съдружниците на Америка ще станат по-предпазливи, когато подават на Вашингтон поверителни информации. Защото от кое място да знаят какво може да издрънка този президент? Тоест, в случай че в действителност е изтървал някакви информации, получени от секрети служби, Тръмп освен заплашва сигурността на Съединени американски щати, само че и подкопава доверието на съдружниците си.

С оглед на тези опасности, съветниците на Тръмп и неговият държавен щаб се мъчат да опровергаят обвиняванията - към този момент без триумф. Все повече американци не имат вяра на този президент: един 70-годишен човек, който се държи като дете, който се владее все по-малко и чиито суетливост и флиртуване стават все по-пагубни за него.    

Все по-голям риск за сигурността

Миодраг Сорич

Дори в случай че съмненията се окажат неоснователни: дълбокосмислен е самият факт, че както американци, по този начин и съдружници подозират този президент в сходна постъпка – да съобщи на врага поверителна информация, единствено с цел да се изфука, да се направи на доста значим, да притегли внимание.

Грешките на Тръмп разсънват у конгресмените най-лошите вероятни опасения. Демократите считат, че този президент е риск за сигурността на страната. Републиканците им опонират все по-нерешително и в това време се питат: Какво вършим в този момент? – това ще отнеме доста време. А сега този вид наподобява и прекомерно нерешителен. Тъй че републиканците са парализирани и към този момент не подхващат нищо. До идващия скандал. А при подобен президент той ще пристигна напълно скоро.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР