Американският президент предизвика скандал още в началото на посещението му

...
Американският президент предизвика скандал още в началото на посещението му
Коментари Харесай

Доналд Тръмп кацна в Лондон със скандал

Американският президент провокира скандал още при започване на визитата му в английската столица. Малко преди самолетът му да кацне на лондонското летище " Станстед " той изпрати следния пост в Туитър против лондонсикя кмет: " Садик Хан, който работи неприятно на поста кмет на Лондон във всяко отношение, прояви глупава недоброжелателност към идващия на посещаване президент на Съединените щати - без подозрение, най-важният съдружник на Обединеното кралство. Той е неспасяем несретник, който би трябвало да концентрира вниманието си върху престъпността в Лондон, а не върху мен. Много желая да стана огромен другар на Обединеното кралство и с огромно неспокойствие чакам визитата ", написа Донлад Тръмп, който посочи, че пуска туита, до момента в който президентският аероплан захожда за кацане на летището " Станстед ". Тръмп повтори, че лондонският кмет му припомня различен кмет, който също е негов критик - нюйоркският градоначалник Бил де Блазио. Разликата е в това, че Хан е по-нисък.

Преди визитата си Тръмп към този момент бе подлагал на критика Садик Хан, който преди този момент беше декларирал, че не е трябвало Тръмп да бъде канен във Англия. В публикация, оповестена в неделния в. " Обзървър ", Хан сложи Тръмп в една редица с десните европейски политици, прибягващи до реторика, която по думите му е била известна измежду фашистите в първата половина на века.

От своя страна представител на Хан разяснява нападките на Тръмп и ги назова " най-забележителният образец за крайнодясната опасност " за полезностите на демократичната народна власт. Представителят разясни, че обидите на Тръмп са хлапашки и под нивото на президента на Съединени американски щати.

Първата двойка на Съединени американски щати кацна малко преди обед през вчерашния ден и бе посрещната от външния министър Джеръми Хънт. Самият Хънт разяснява пред Би Би Си, че не може да разкрие какво му е споделил Тръмп на летището, само че означи, че мненията на президента са " поредни " по адрес на Хан. Впоследствие, в изявление за " Скай нюз ", министърът съобщи, че мненията на Хан по адрес на Тръмп са неуместни. По-късно през вчерашния ден Тръмп бе признат от кралицата Елизабет II. Посещението му ще продължи до 5 юни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР