Американският президент Джо Байдън ще подпише редица изпълнителни заповеди, насочени

...
Американският президент Джо Байдън ще подпише редица изпълнителни заповеди, насочени
Коментари Харесай

Байдън забранява нови сондажи за газ и петрол във федерални земи

Американският президент Джо Байдън ще подпише редица изпълнителни заповеди, ориентирани към предотвратяването на климатичните промени, измежду които ще са и забрани за нови сондажи за петрол и газ в обществени земи, съобщи ББС в сряда. Целта е да се удвои създаваната от вятър сила до 2030 година

Очаква се това да срещне гневната опозиция на енергийната промишленост, която получи огромен подтик откакто Доналд Тръмп смъкна някои от отбраните на околната среда. Намеренията на Байдън обаче да да сложи борбата с климатичните промени като приоритет от национална сигурност.

Сондажите на федерални зели обезпечават към 20 % от производството на нефт и 12 на 100 от количествата природен газ, съгласно данните на Американския петролен институт.

Според този институт възбраната за нови сондажи ще докара до усилване на вноса на енергийни запаси, от които ще се нуждае възстановяващата се американска стопанска система.

Аргументът на президента обаче е, че така и така единствено половината от утвърдените разрешителни за сондажи за петрол и газ в обществени земи, утвърдени в интервала 201402019 година, са били действително употребявани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР