Американският президент Джо Байдън обяви, че ще разпише одобрение за

...
Американският президент Джо Байдън обяви, че ще разпише одобрение за
Коментари Харесай

Байдън обяви одобрението на пакета от 1,9 трлн. долара и изстреля пазарите нагоре

Американският президент Джо Байдън разгласи, че ще разпише утвърждение за пакета от стопански ограничения на обща стойност 1,9 трлн. $ още в четвъртък, съобщи Си Ен Би Си.

Първоначалната информация бе, че това ще се случи в петък.

Американските тържища реагираха неотложно на новините, които те разчетоха като положителен сигнал.

Основният показател на борсата S&P500, който следи представянето на 500-те най-ликвидни  големи акции, се увеличи откри търговията на зелена територия и се увеличи до близо 4000 пункта, което е нов исторически връх.

Същото беше ситуацията и с индустриалния индикатор Dow Jones, който означи 1% в първите 3 часа от търговията и доближи историческия връх от 32 600 пункта.

Технологичният индикатор Nasdaq означи максимален растеж, като се увеличи с 2,6% до 13 400 пункта. Той бе единственият от трите съществени показателя, който въпреки всичко остава под историческия си пик. В средата на февруари  Nasdaq трансферира границата от 14 000 пункта, като оттогава насам софтуерните акции са в промяна.

Днес обаче акциите на главните софтуерни компании започнаха търговията с растежи – Apple нарастна с 1,65%, Alphabet с 3%, Amazon с 2%, Tesla с 3%,Microsoft с 2,4%, Фейсбук с 4,2%, Netflix с 1,7% и Spotify с 4,25%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР