Американският посланик в Сърбия Кристофър Хил заяви, че има сериозни

...
Американският посланик в Сърбия Кристофър Хил заяви, че има сериозни
Коментари Харесай

Посланик Хил: Проблемите с изборите в Сърбия трябва да бъдат решени през ОССЕ

Американският дипломат в Сърбия Кристофър Хил съобщи, че има съществени изказвания за пропуски в изборния развой в Сърбия, които би трябвало да бъдат прегледани съществено, и че е значимо проблемите да бъдат решени посредством ОССЕ.

В изявление за вестник " Нова “ Хил сподели, че не е в положение да разяснява директно тези въпроси, като се изключи че " са чули доста отчети " и че съгласно него е значимо проблемите да се решат посредством Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) и други, " с цел да се преодолеят минусите, които се появиха по време на тези избори ".

" Има съществени обвинявания, които се отнасят до дефекти и процедури, и те би трябвало да бъдат прегледани съществено. Наясно съм с тези обвинявания, само че те би трябвало да бъдат прегледани от надеждни хора, които почитат изборите, и по тази причина Службата за демократични институции и права на индивида (СДИПЧ) и ОССЕ бяха тук. " - разяснява той.

Дипломатът изрази вяра, че тези въпроси ще бъдат решени и че ще има схващане за превъзмогване на проблемите, както и че мирните митинги са право и обвързване.

" Междувременно считам, че е доста значимо и заслужено хората да добият усещането, че имат право да стачкуват и да организират мирни събрания. Това е тяхно право, само че и тяхно обвързване, в случай че желаеме да сме точни. Но аз съм задграничен посланик, който съставлява друга страна и съм упълномощен освен към страната, само че и към всички останали, и затова съм разполагаем на всички. " - означи Хил.

На въпроса какво значи, че брачната половинка му е " харесала " фотография на сръбския президент Александър Вучич в Руския дом в Белград с съветския дипломат Александър Бочан-Харченко, посланикът отговори, че тя " повърхностно следи и харесва доста неща в Instagram " и че това е фотография, която е харесала и е помислила, че е учебно заведение.

" Това несъмнено не е политическа позиция, само че и не би трябвало да е нещо, което публицистите одобряват съществено ", увери Хил.

Що се отнася до връзките сред Сърбия и Русия, той съобщи, че в актуалния свят не вижда какво Русия може да предложи някому.

Американският посланик съобщи, че войната в Украйна, която продължава към този момент две години и " чиято цел никой не може да разбере ", е покруса и ще бъде " белязана като срам " за години напред. Той изрази позиция, че Русия би трябвало да изтегли войските си от Украйна допустимо най-скоро и да изиска амнистия " във всяко село " по пътя си за всичко, което са предизвикали на тази страна. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР