Американският милиардер Рей Далио предупреждава, че финансовите регулатори ще ликвидират

...
Американският милиардер Рей Далио предупреждава, че финансовите регулатори ще ликвидират
Коментари Харесай

Рей Далио: Регулаторите ще убият Bitcoin

Американският милиардер Рей Далио предизвестява, че финансовите регулатори ще унищожават Bitcoin, в случай че криптовалутата стане прекомерно сполучлива. В изявление на конференцията SALT в Ню Йорк на 15 септември той уточни, че Bitcoin ще е сериозна капиталова опция докто се приема като средство за заплащания, но накрая " регулаторите ще се опитат да я убият ", в случай че тя се наложи.

Далио отхвърля като " лишени от смисъл " предсказанията на основателката на компанията за ръководство на вложения " Арк инвестмънт мениджмънт " - Кати Уд, че цената на цифровата монета ще скочи десетократно през идните пет години и ще доближи 500 хиляди щ. $. Фирмата на Уд разкри проектите си да сътвори търгуван на борсата фонд в Bitcon, за който към този момент няма утвърждение от контролните органи. 

Коментарите на Далио се появяват откакто ръководителят на щатската Комисия за скъпи бумаги и фондови тържища - Гари Генслър - прикани конгресмените да усилят пълномощията на надзорния орган, с цел да може той да се оправи с " Дивия Запад " на криптовалутите. Борсовият регулатор предизвести през предходната седмица Coinbase - първата огромна американска криптоборса, която записва книжата си на фондовото пазарище NASDAQ, че ще съди компанията, в случай че пусне новия си цифров кредитен артикул, наименуван Lend. Новината предизвика спор по тематиката дали сходни принадлежности, които разрешават на потребителите да печелят лихви от някои цифрови активи, би трябвало да се считат за скъпи бумаги и по този метод да попадат под юрисдикцията на регулаторните органи. 

Далио признава, че също е купил криптовалути, само че вложенията му в този тип активи са сравнително дребни спрямо вложенията в злато. Той прибавя, че " държавните управления не желаят различни парични единици ", само че вложителите би трябвало да разнообразяват вложенията си. 

Цената на Bitcoin е скочила с съвсем 50% през тази година. Видни вложители като Пол Тюдор Джоунс и Стенли Дракънмилър поддържат сърцато цифровите монети. В утринните часове на 19 септември Bitcoin се разменяше против 48,140 щ. $.  

Далио, който е съпредседател и един от двамата основни инветиционни шефове на най-големия хеджингов фонд в света с ръководени активи за над 100 милиарда $, разгласи желанията си да се отдръпна от бранша след " една-две години ". Той предвижда, че пазарите ще наподобяват по друг метод в близко бъдеще поради резултата от фискалните и паричните тласъци.

" Получихме добър стимулант и всичко е високо и велико... само че когато той стартира да се лимитира, картината ще се промени ", заключава Далио.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР