Американският милиардер Дейвид Сакс заяви в социалната мрежа X, че

...
Американският милиардер Дейвид Сакс заяви в социалната мрежа X, че
Коментари Харесай

Дейвид Сакс: Изпращането на американски военни в Украйна ще доведе до Трета световна война

Американският милиардер Дейвид Сакс съобщи в обществената мрежа X, че възможното присъединяване на американски военни в спора в Украйна ще докара до Трета международна война.

Hakeem Jeffries joins the Macron caucus by suggesting that American troops may need to fight in Ukraine. No matter how many times they repeat this idea, we cannot let it become normalized. It would be World War 3.
— David Sacks (@DavidSacks)

По-рано водачът на демократическото малцинство в Камарата на представителите на американския Конгрес Хаким Джефрис не изключи присъединяване на въоръжените сили на Съединени американски щати в спора в Украйна. Според него подобен сюжет е евентуален, в случай че Киев бъде надвит и затова Вашингтон „ не може да разреши Украйна да падне “. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде да се разбере, че изпращането на американски сили в Украйна няма да се случи, сподели по-късно представителят на Държавния департамент Матю Милър.

" Без значение какъв брой пъти повтарят тази концепция, не можем да позволим тя да бъде нормализирана. Това ще докара до Трета международна война ", написа Сакс в обществената мрежа X, дружно със фотография на цитата на Джефрис.

Френският президент Еманюел Макрон сподели през февруари, че западните водачи разискват опцията за изпращане на войски в Украйна. Той призна, че към момента не е реализиран консенсус, само че по думите му „ нищо не може да се изключи “. По-късно от Кремъл обявиха, че са обърнали внимание на думите на Макрон, че тематиката за изпращане на военни в Украйна е била обсъждана в Европа, позицията му за нанасяне на стратегическо проваляне на Русия в Украйна също е добре известна на Москва. Те означиха, че редица страни, участващи в събитието в Париж по отношение на Украйна, поддържат „ много трезва оценка на евентуалните рискове от сходно деяние и евентуалната заплаха от директно включване в парещ спор “, това „ безусловно не е в полза на на тези страни, те би трябвало да са наясно с това.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е споделил на френския си сътрудник Себастиен Лекорн в телефонен диалог, че изпращането на френски войски в Украйна ще сътвори проблеми за самата Франция. По-рано пресбюрото на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, цитирайки шефа на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, съобщи, че френската военна част, в случай че беше в Украйна, би станала предпочитана законна цел на съветските военни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР