Американските въоръжени сили ще инсталират радари на островите Палау в

...
Американските въоръжени сили ще инсталират радари на островите Палау в
Коментари Харесай

Американската армия инсталира радари на островите Палау за наблюдение на Северна Корея

Американските въоръжени сили ще конфигурират радари на островите Палау в Микронезия, с цел да покачат своя потенциал за наблюдаване на западната част на Тихия океан, където напрежението към севернокорейската опасност се усили напоследък, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Министерството на защитата на Съединени американски щати и държавното управление на Република Палау оповестиха в взаимно официално съобщение, че са на път да изберат дефинитивно къде тъкмо ще бъдат ситуирани радарите. Системите ще усилят опциите на Палау да подсигуряват спазването на морското право и потенциала на Съединените щати да следят въздушното пространство за застраховане на сигурността на полетите.

Островната република ще може по-конкретно да охранява новооснован морски резерват, изключително от противозаконен лов на риба. Архипелагът се намира на към 1300 километра югозападно от американския остров Гуам, в региона на който Северна Корея заплаши да изстреля ракети, отбелязва Агенция Франс Прес.

Република Палау е самостоятелна страна от 1994 година, само че поддържа тесни връзки със Съединените щати. Съединени американски щати дават отговор за защитата на архипелага с население от 22 000 души в сходство с двустранен пакт, само че в този момент нямат там нито един боец. Вашингтон е предложил инсталирането на радарите още на 18 юли - т. е. преди началото на сегашната рецесия със Северна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР