Американските спецслужби смятат, че убийството на Даря Дугина, дъщеря на

...
Американските спецслужби смятат, че убийството на Даря Дугина, дъщеря на
Коментари Харесай

САЩ призна: Да, властта в Украйна нареди да убият Даря Дугина!

Американските спецслужби считат, че убийството на Даря Дугина, щерка на близкия до Путин мъдрец Александър Дугин, е било глобено от високопоставени членове на украинското държавно управление, написа сензационно в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на източници от американската администрация.

Те настояват, че Вашингтон по никакъв метод не е взел участие в подготовката на това ликвидиране, в това число не е предоставял на Киев разследващи данни. Освен това управляващите в Съединени американски щати даже не са знаели авансово за тази интервенция, а в случай че са знаели, са щели да бъдат срещу нейното осъществяване, настояват източниците. Те не разкриват съответно кои са хората от украинското държавно управление, за които считат, че са глобили убийството, нито кой е направил нападението и дали всичко това е било утвърдено от президента Володимир Зеленски.

Пентагонът и разследващите организации са споделяли с Киев конфиденциална информация за обстановката с войната, помагайки на украинците да нападат съветски командни пунктове, линии на доставяне и други основни цели. Но украинските управляващи не постоянно са съобщавали на Съединени американски щати какво тъкмо възнамеряват да създадат.

Съединените щати са упорствали Украйна да споделя повече за своите планове. В началото на войната Вашингтон е признавал, че знае повече за военните проекти на Русия, в сравнение с Киев, написа " Ню Йорк таймс ".

В администрацията на Джо Байдън са обезпокоени, че сходни офанзиви, въпреки и с голямо алегорично значение, не оказват директно въздействие на бойните дейности и могат да предизвикат съветските войнни към ответни покушения против високопоставени украински представители, добавя " Ню Йорк таймс ". Източниците на вестника означават, че след убийството на Дугина Съединени американски щати са декларирали на Киев, че осъждат това действие.

Украйна неведнъж отхвърли да е забъркана в покушението против Дугина. Това съобщи и президентът Володимир Зеленски. Неговият съветник Михаил Подоляк също споделя пред " Ню Йорк таймс ", че украинското държавно управление не е съпричастно към убийството на Дугина и изяснява за какво: " Още един път ще подчертая, че всяко ликвидиране по време на война в една или друга страна би трябвало да има някакво практическо значение. То би трябвало да в профил някаква съответна цел, тактическа или стратегическа. Някой като Дугина не съставлява тактическа или стратегическа цел за Украйна. Ние имаме други цели на украинска територия, имам поради колаборационисти и представители на съветското командване, които могат да съставляват полезност за представителите на нашите спецслужби, работещи по това направление, само че тъкмо Дугина не е това ".

Даря Дугина почина на 20 август при бомбен атентат против колата ѝ, за който Москва упрекна украинското разузнаване. Според ФСБ причинител на атентата украинска гражданка, която пристигнала в Москва с 12-годишната си щерка и след убийството незабавно е отпътувала в Естония.

 
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР