Американските сили в Ирак и Сирия са били обект на

...
Американските сили в Ирак и Сирия са били обект на
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха, че техни бази в Ирак и Сирия са били атакувани с ракети и дронове

Американските сили в Ирак и Сирия са били обект на две офанзиви с ракети и дронове за по-малко от 24 часа , споделиха източници от иракските служби за сигурност и американски публични лица пред Ройтерс в понеделник, което съставлява първото сходно известие след съвсем тримесечна пауза.

Най-малко един въоръжен дрон е бил изстрелян по военновъздушната база " Айн ал-Асад " , която е хазаин на американските войски в западната иракска провинция Анбар, сподели американски формален представител.

Това последва към американските сили в базата в Румалин в Североизточна Сирия , в неделя, съгласно американски и иракски публични лица.

Няма данни за жертви или обилни вреди от офанзивите .

В събота умъртви член на иракските сили за сигурност , включващи подкрепяни от Иран групи.

Командирът на силите сподели, че това е нахлуване, до момента в който армията сподели, че към момента проверява и че по това време в небето не е имало военни самолети. Армията на Съединени американски щати отхвърли да е забъркана .

Почти ежедневните удари с ракети и дронове против американските сили започнаха в средата на октомври и за тях пое отговорност група подкрепяни от Иран шиитски мюсюлмански въоръжени групировки, известни като Ислямската опозиция в Ирак, които се мотивираха с поддръжката на Съединени американски щати за войната на Израел в Газа.

под натиска на иракските управляващи и Иран след смъртоносните ответни въздушни удари на Съединени американски щати в Ирак, откакто при нахлуване с дрон против дребна база на иракско-йорданската граница.

Иракският министър председател Мохамед Шиа ал-Судани се завърна през уикенда от, където се срещна с президента Джо Байдън в опит да обърне нова страница в връзките сред Съединени американски щати и Ирак макар растящото районно напрежение.

Според обява в Telegram, обвързвана с Катаиб Хизбула, въоръжените фракции в Ирак след съвсем тримесечна пауза, заради неналичието на най-малък прогрес в договарянията за преустановяване на водената от Съединени американски щати военна коалиция в страната.

Съединени американски щати нахлуха в Ирак през 2003 година и смъкнаха водача Саддам Хюсеин, след което се отдръпнаха през 2011 година, преди да се върнат през 2014 година отпред на интернационална военна коалиция по искане на държавното управление в Багдад да помогне в битката с бунтовниците от Ислямска страна.

Съединени американски щати разполагат с към 2500 бойци в Ирак и 900 в Източна Сирия на задача за съветване и подкрепяне.
 Американските войски в Ирак изчакват изборите в Съединени американски щати?
Американските войски в Ирак изчакват изборите в Съединени американски щати?

В близкоизточната страна няма единна позиция за тяхното цялостно напускане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР