Американски съд наложи присъда от 19 години затвор на либиец,

...
Американски съд наложи присъда от 19 години затвор на либиец,
Коментари Харесай

19 години затвор за либиец, участвал в нападението в Бенгази

Американски съд наложи присъда от 19 години затвор на либиец, упрекнат в присъединяване в осъществено през 2012 година нахлуване против американски дипломатически комплекс и постройка на Централно разузнавателно управление на САЩ в Бенгази, съобщи Франс прес. Той беше хванат в Либия и през 2017 година отведен Съединени американски щати, с цел да бъде изправен пред правораздаването.
Нападението, което шокира Съединени американски щати, беше осъществено на 11 септември 2012 година. При атентата починаха американският дипломат в Либия Джон Стивънс, чиновник на Държавния департамент и двама сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Съд във Вашингтон дефинира през вчерашния ден присъдата на 47-годишния Мустафа ал Имам, който беше приет за отговорен по обвиняването в тероризъм още през юни 2019 година. Според прокурорката Джеси Лиу, той е изиграл значима роля при нападението и присъдата му "е увещание, че сигурността на американците - вкъщи или в чужбина, цивилни или не - постоянно ще бъде наш приоритет ".
"Ако извършите терористичен акт, ще ви намерим ", даде обещание още тя.
"Присъдата, произнесена против Ал Имам изпраща мощно обръщение на тези, които биха пробвали да извършат сходно непоносимо закононарушение ", акцентира в изказване държавният секретар Майк Помпейо.
Американската прокуратура упреква Ал Имам, че по време на нападението е поддържал контакти с либиеца Абу Хатала, който беше хванат от американски сили през 2014 година и изправен пред американски съд. През 2018 година той получи присъда от 22 години затвор за ролята си в нападението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР