Американски библиотекар откри кичур от косата на Джордж Вашингтон между

...
Американски библиотекар откри кичур от косата на Джордж Вашингтон между
Коментари Харесай

Библиотекар откри кичур от косата на Вашингтон в стара книга

Американски библиотекар откри кичур от косата на Джордж Вашингтон сред страниците на остаряла книга, съхранявана в университета в град Скенектъди, Ню Йорк.

Джон Майърс подреждал в азбучник книги от библиотечния фонд, когато намерил дребен пощенски плик в замърсен сборник с кожена подвързия. Върху пожълтелия плик пишело „ Косата на Вашингтон. От Джеймс А. Хамилтън, даден му от неговата майка, 10 август 1871 година ". Библиотекарят деликатно го отворил и в действителност намерил вътре кичур побеляла коса, привързана с конец.

Първоначално Майърс помислил, че находката не е същинска. Но се оказало, че бърка.

Алманахът с джобни размери е от 1793 година и е принадлежал на Филип Джей Скайлър, наследник на военачалник Филип Скайлър, който служел на Вашингтон.

Според Сюзън Скот, академик и създател, кичурите коса постоянно били давани като дарове на Деня на Вашингтон и е допустимо Марта Вашингтон да е дала дребна част от косата на брачна половинка си на Елайза Скайлър, щерка на генерала и жена на Александър Хамилтън. Тя пък го предала на сина си Джеймс А. Хамилтън, тъкмо както пишело на плика.

Ръководството на висшето образователно заведение не има намерение да прави ДНК-анализ на кичура, тъй като това може да повреди скъпата находка.

George Washington's hair found in New York college library book https://t.co/pEaC4v5jWZ #college #history #treasure #president #georgewashington #library #nyc pic.twitter.com/uHM0t9bbXt
— Flavio Cassini (@DevTechServices) February 17, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР