Американската технологична компания Maxar е направила нови сателитни снимки, които

...
Американската технологична компания Maxar е направила нови сателитни снимки, които
Коментари Харесай

Русия притисна Украйна с войски от три страни

Американската софтуерна компания Maxar е направила нови сателитни фотоси, които демонстрират продължаващо скупчване на съветски военни елементи в Крим, Западна Русия и Беларус. Нарастващият от 3 направления напън върху Украйна укрепва опасенията, че Кремъл възнамерява навлизане на украинска територия, написа CNN.

Maxar е компания за сателитно наблюдаване, която си партнира с повече от 50 държавни управления. Основната им сфера на активност е наблюдението на световните промени, широколентовите връзки, галактическата инфраструктура и земното разузнаване.

Засиленото разполагане на войски и съоръжение в Крим е засечено от Maxar в четвъртък, като за задачата се употребява бившето летище Октябрское, северно от столицата на Крим Симферопол.

На база на сателитните фотоси, специалистите правят оценка, че на мястото са пристигнали над 550 военни палатки и стотици транспортни средства. И в други точки в Крим също е забележим приток на войски и съоръжение, в това число в Новоозерное, където имаше обширни артилерийски разгръщания и учения.

Вероятно Путин бърза, защото разтапянето на снега и повдигането на температурите, ще се окаже проблем за придвижването на военните елементи.

Съвсем ново разполагане на военни е разпознато за първи път покрай град Славне на северозападния бряг на Крим, в това число бронирани транспортни средства.

Активността в Крим съответствува по ден и с придвижването на няколко съветски военни кораба, в това число огромни десантни кораби, които дойдоха в Севастопол, основното пристанище на Крим.

Украинския външен министър Дмитро Кулеба сигнализира, че Азовско море е изцяло блокирано, а Черно е съвсем напълно отцепено.

В Беларус на летище Зябровка, покрай град Гомел, което е на 25 километра от границата с Украйна, също има " ново разполагане на войски, военни транспортни средства и хеликоптери ". За първи път в региона се виждат хеликоптери. Изглежда, че на мястото има и полева болница.

Войски и голям брой бойни групи остават ситуирани и покрай беларуския град Речица - на по-малко от 45 километра от границата с Украйна. На предходни сателитни фотоси се виждаха палаткови лагери край Речица. В композиция с последните сателитни изображения, те допускат възходящо съветско наличие в региона, който е на към 320 километра източно от мястото, където започнаха взаимните руско-белоруски учения в четвъртък.

Видеоклиповете в обществените медии демонстрират обилни придвижвания на съветски военни елементи през последните няколко дни в източна Украйна, към градовете Курск, Ростов на Дон и Брянск.

Maxar оповестява и за „ огромно разполагане на войски и военни сили “ в подготвителната зона Курск на изток от града – почти 110 километра на изток от границата с Украйна. В региона продължава да идва в допълнение съоръжение и се прави подготовка за настаняване на повече войски и съоръжение, споделят Maxar, представени от CNN.

Междувременно американският президент Джо Байдън прикани всички американци, които се намират на територията на Украйна, да се изтеглят бързо, тъй като " нещата могат да се объркат доста скоро ".









Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР