Американската стратегия спрямо Украйна се промени много бързо. Ако в

...
Американската стратегия спрямо Украйна се промени много бързо. Ако в
Коментари Харесай

САЩ имат особени сметки в украинския конфликт

Американската тактика по отношение на Украйна се промени доста бързо. Ако в първите дни на спора Киев можеше да разчита единствено на отбранителни оръжия като “Джавелин ”, в този момент Съединени американски щати помпат ВСУ с настъпателни оръжия, а мащабът на доставките към този момент доближи съвсем милиард $. Какви световни геополитически цели преследва Америка, като усилва размера на въоръжението, доставяно на Киев?

За първи път украинските военни нападнаха позициите на съветските войски с американски дронове-камикадзе “Суичблейд”. Пускането на тези скитащи се муниции по съветски танкове се състоя в региона на Славянск. Това заяви в петък военният сътрудник Александър Коц, който е в региона на специфичната интервенция. Журналистът посочи, че тази офанзива не е нанесла вреди на бойците и техниката. Коц счита, че това се дължи на обстоятелството, че операторите на дронове от въоръжените сили на Украйна към момента не са се научили да употребяват новите оръжия.

Около 300 дрона камикадзе “Суичблейд” са част от " разширения обсег " на американската военна помощ на обща стойност 800 милиона $. Пакетът включва още 11 съветски хеликоптера Ми-17, 100 бронирани джипа, 500 противотанкови ракети “Джавелин” и хиляди други противотанкови системи. Освен това Пентагонът съобщи, че скоро редица страни от НАТО имат намерение да разгласят доставката на танкове в Украйна.

Съединените щати няма да откажат да дават военна помощ на Украйна, сподели прессекретарят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс. Така той разяснява обявата на “Вашингтон Пост”. Изданието оповестява: Москва изпрати дипломатическа нота до Вашингтон, в която разгласи „ непредвидими последствия “, в случай че Съединените щати и техните съдружници продължат да изпращат оръжия в Киев. Малко по-късно прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова удостовери, че такава нота в действителност е била изпратена до всички страни, доставящи оръжие на Украйна. Включително и до Съединени американски щати.

Според “Вашингтон Пост” помощта от 800 милиона $ включва: 155-милиметрови гаубици, дронове за крайбрежна защита, бронирани транспортни средства и портативни зенитни и противотанкови системи. Очевидно потокът от оръжейни доставки за Киев от Съединени американски щати и техните европейски съдружници ще продължи най-малко до края на тази година. - толкоз, съгласно изказването на държавния секретар Антъни Блинкен, ще продължи украинският спор съгласно изчисленията на американците.

Припомняме, че преди седмица същият Блинкен по-рано изрази заричане: Съединени американски щати и техните съдружници възнамеряват да предадат на украинската страна десетина “Джавелин” за „ всеки съветски танк “. Това изказване е ослепителен образец за смяната в държанието на Вашингтон по украинския въпрос.

Преди началото на съветската специфична интервенция администрацията на Джо Байдън предложи помощ на Киев за образуване на „ партизанска война “. В края на февруари американците предложиха на Владимир Зеленски помощ при положение на бягство от Украйна. Доставките на оръжие в началото означаваха единствено прекачване на „ отбранителни оръжия със смъртоносно и несмъртоносно деяние “.

Например през септември 2021 година ставаше дума за пакет от помощ единствено за 60 милиона $, който включваше “Джавелин”. Сега приказваме за доставка на нападателни оръжия, в това число бойни дронове и бронирани машини. Украинските апетити също нарастват – предходната седмица Киев изиска НАТО да даде на въоръжените сили на Украйна освен бронирана техника, само че и самолети и системи за противовъздушна защита.

Миналата седмица шефът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин в публикация за списание “Национална отбрана” сподели, че двете съществени задания на Запада са изкуствено да се удължи продължителността на специфичната интервенция, с цел да отслаби както Русия, по този начин и Украйна., а също и за попречване на преместването на спора на територията на западните страни. „ Наскоро американски стратези споделиха, че НАТО би трябвало да трансформира Украйна в един тип Афганистан, с цел да спре Русия “, напомни Наришкин.

Съветникът по националната защита на президента на Съединените щати Джейк Съливан обществено уточни задачите на страната си в украинската рецесия, припомня американистът Дмитрий Дробницки. „ Американците желаят да видят Русия отслабена и изолирана, Украйна свободна и самостоятелна, а западните страни по-силни и по-обединени. Голяма част от думите на Съливан не са правилни. Ясно е, че самостоятелна Украйна не съществува. Елитът на Запада е единен както в никакъв случай до момента, само че това е направено по обща команда. Но за Русия - всичко е правилно. Американците обаче преследват и двете цели с друга степен на триумф “, сподели специалистът и добави, че, несъмнено, американската организация е доста удовлетворена, че специфичната интервенция продължава задоволително дълго.

„ В същото време е значимо да се разбере, че Съединените щати въпреки всичко ще изоставен Европа, с цел да се съсредоточат върху борбата с Китай. Още през декември беше издигнат въпросът по какъв начин тъкмо би трябвало да си тръгнат. Бяха разисквани няколко разновидността и единият, който надви, беше, че Украйна не може да бъде предадена на Русия просто по този начин, а би било по-добре просто да се изгори. Те няма да могат да спрат Русия, само че в действителност желаят да отслабят Русия “, добави Дробницки.

Целта на Съединени американски щати и целия групов Запад е да доведат спора до безсилие и да създадат това, да отслабят съветската стопанска система със наказания и в това време да изпълнят украинската войска с оръжия, тъй че ВСУ да се опълчват по-дълго и да нанесат огромни загуби на съветската войска, споделя американистът Малек Дудаков.

„ Поради дребната си икономическа взаимозависимост от Русия, Съединените щати са подготвени да стигнат най-далеч в тази борба. И Европейският съюз би трябвало да работи предвид на енергийната взаимозависимост от Русия. В същото време, като се има поради обстоятелството, че страните от Европа постоянно нямат особена индивидуалност, те са принудени да извършват инструкциите, които Вашингтон им спуска. Следователно има прочут дисбаланс в методите на западните страни към украинския въпрос “, сподели Дудаков.

Експертът добави, че Полша стои настрани в този ред, тъй като за разлика от Съединени американски щати и други страни от Европейски Съюз, полските ръководещи кръгове в действителност се опасяват да видят съветски танкове по границите си. „ Варшава е даже по-антируска от Брюксел и в своята политика извършва инструкциите на Съединените щати даже по-активно от другите страни от Европейски Съюз “, добави източникът. Според него и английският министър председател Борис Джонсън се пробва да " изпревари локомотива " по този въпрос.

Други специалисти са уверени, че разширението на обсега на оръжията, които Съединени американски щати доставят на Украйна, е обвързвано повече с търговски съображения – в Америка са уверени, че в бъдеще Киев несъмнено ще заплаща за тях.

„ Целите на Съединените щати във връзка с военните интервенции в Украйна въобще не се трансформират - в действителност това е предпочитание да се натрупат пари за военно съдействие с Украйна, да се продават оръжия на други европейски страни, а също по този начин последователно да се унищожава Европа, отнемайки конкурентоспособността и пазарите от нея. Това са тактически действия”, споделя политическият анализатор Марат Баширов. “И тогава има разлики в методите за реализиране на тези цели измежду няколко групи на въздействие в Белия дом. Освен това в този момент те работят в Украйна в отговор на съветската специфична интервенция – най-вече ситуативно. Анализаторът уточни, че тези групи демонстрират десинхронизация на методите в Украйна на фона на обстоятелството, че явно самият началник на Белия дом към този момент не е в положение да ръководи изцяло тези процеси.

Раздорът в обкръжението на Байдън стана изключително явен в петък, когато прессекретарят на Белия дом Джен Псаки беше принудена да опровергае думите на личния си началник за идното му посещаване в Украйна. Не е планувано пътешестване до Киев, сподели Псаки, макар че по принцип президентът е „ подготвен на всичко “, в това число и на такова посещаване. „ Ние не изпращаме президента в Украйна. Ще ви кажа следното: това, което Борис Джонсън направи, беше да пътува, явно, осем часа с трен през военна зона, с цел да стигне до центъра на Украйна. Така че не, това не е част от проектите на президента на Съединените щати “, сподели Псаки.

Ден преди този момент Байдън организира обичаен къс диалог с публицисти „ на крайник “, по време на който президентът отговори „ Да “ на въпроса дали е подготвен да замине за Киев.

Експертите са уверени, че в действителност Белият дом възнамерява да изпрати в Украйна вицепрезидента Камала Харис, държавния секретар Антъни Блинкен или съветника на президента Джейк Съливан, т.е. тези, които вземат решение външнополитически задания. „ Като се имат поради проблемите му с лапсусите, Байдън не е индивидът, който биха желали да видят в Киев. Там той ще измърмори нещо не на място, както беше в Полша, а обкръжението му още веднъж ще би трябвало да се оправдава “, изясни Дудаков.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР