Американската компания Cummnis, известна с дизеловите си двигатели, представи прототип

...
Американската компания Cummnis, известна с дизеловите си двигатели, представи прототип
Коментари Харесай

Производител на дизели разработва влекач на ток

Американската компания Cummnis, известна с дизеловите си мотори, показа първообраз на електрически влекач. AEOS има акумулаторен блок с потенциал 140 кВтч и изминава до 100 км с едно зареждане, само че пробегът може да бъде продължен с спомагателни акумулатори.



Акумулаторите са ситуирани на мястото на 12-цилиндровия мотор. Масата на камиона обаче е останала същата, защото батериите тежат тъкмо колкото дизеловия мотор, трансмисията и резервоара за гориво.



AEOS е екипиран със система за рекуперация на кинетичната сила при прекъсване. На покрива на кабината са ситуирани слънчеви панели, които способстват за зареждането на акумулаторите. Страничните огледала пък са заместени от камери, с цел да се понижи коефициентът на въздушно противодействие.



От Cummins не оповестяват нищо за вероятно серийно произвеждане на AEOS. Според авторитетното сп. Forbes обаче от 2019 година компанията възнамерява да стартира произвеждане на акумулаторни блокове за дребни камиони, предопределени за доставки в рамките на градовете. За зареждането им ще бъде нужен към час, само че американците имат намерение да понижат това време до 20 минути още през 2020-а.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР