Американската компания Adobe Inc. - най-големият в света разработчик на

...
Американската компания Adobe Inc. - най-големият в света разработчик на
Коментари Харесай

Най-големият в света разработчик на софтур за изображения със срив на печалбата

Американската компания Adobe Inc. - най-големият в света разработчик на програмен продукт за обработка на изображения - за първото тримесечие на фискалната 2024 година (декември 2023 година - февруари 2024 г.), регистрира чиста облага, на половина на тази за същия интервал година по-рано.

Както се споделя в известието на компанията, чистата облага за финансовото тримесечие, завършило на 1 март, възлиза на 620 милиона $, или 1,36 $ на акция, спрямо 1,25 милиарда $, или 2,71 $ на акция, получени за съпоставимия интервал година по-рано.

Въпреки огромния спад на чистата облага, приходите на Adobe за тримсечито се усилват с 11% на годишна базаа - до 5,18 милиарда $. Самата компания предвиждаше доходи в диапазона 5,1-5,15 милиарда $.

Adobe чака доходи за второто финансово тримесечие (март-май) от 5,25 милиарда до 5,3 милиарда $, а анализаторите предвиждат приблизително доходи от 5,3 милиарда $.

Компанията разгласи стратегия за назад изкупуване на своите акции в размер до 25 милиарда $, която ще бъде в действие до 14 март 2028 година, се споделя още в известието.

За последните три месеца пазарната капитализация на Adobe се е намалила с 2,4% (до 259,6 милиарда долара), до момента в който борсовият показател Nasdaq Composite е повишен с към 9%.
 Adobe се отхвърли да купува Figma за $20 милиарда
Сделката на покупко-продажбите в изобретателния програмен продукт пропадна безславно

Причината - регулаторите в Европейски Съюз и Великобритания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР