Американката Коко Гоф спечели титлата на турнира по тенис на

...
Американката Коко Гоф спечели титлата на турнира по тенис на
Коментари Харесай

Коко Гоф спечели титлата на турнира по тенис в Синсинати

Американката Коко Гоф завоюва купата на шампионата по тенис на твърда настилка в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2 788 468 $.

На финала седмата сложена в схемата Гоф победи финалистката от " Ролан Гарос " Каролина Мухова (Чехия) с 6:3, 6:4 за близо два часа игра.

19-годишната американката завоюва първа купа от шампионат УТА 1000 и взе втори трофей през август след този във Вашингтон и общо трети за сезона. Така тя стана първата тийнейджърка, която печели три шампионата за един сезон след Бианка Андрееску през 2019 година и първата с пет трофеи в кариерата след Каролине Возняцки през 2009 година

Гоф е четвъртата американска шампионка в Синсинати, присъединявайки се към Линдзи Дейвънпорт, Серина Уилямс и Мадисън Кийс. Тя ще се изкачи с едно място в ранглистата на УТА до №6 в понеделник.

Коко Гоф направи три пробива и два пъти загуби подаването си в първия сет. Във втората част тя поведе с 5:2, а в осмия гейм сервираше за триумфа, само че пропиля три мачбола и Мухова стигна до пробив. Все отново американката нямаше проблеми по-късно и в десетия гейм постави завършек на срещата с четвъртата си опция.

Biggest title of her career! defeats Muchova 6-3, 6-4 for her 3rd title this year and 5th of her career!
— wta (@WTA)

Въпреки провалянето чехкинята ще дебютира в топ 10 на международната класация.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР