Американка от Канзас, която заведе децата си в Сирия, стана

...
Американка от Канзас, която заведе децата си в Сирия, стана
Коментари Харесай

20 години за американката, станала “Императрица на Ислямска държава”

Американка от Канзас, която заведе децата си в Сирия, стана „ императрицата на Ислямска страна “ и управлява напълно женски отряд на гибелта, беше наказана на 20 години затвор.

42-годишната Алисън Флюк-Екрен, която е израснала във плантация в Овърбрук, получи оптималната допустима присъда, откакто се призна за отговорна по обвинявания, свързани с „ закононарушения с тероризъм “.

По време на правосъдните чувания федералният съд в Александрия, Вирджиния чу ужасяващи разкази от личните й деца, които описаха Флюк-Екрен като „ страшилище “, което ги измъчвало за полово наслаждение.

Прокурорите разказват присъдата като „ незадоволителна “, с цел да подхожда на „ чудовищните терористични актове на Флюк-Екрен и неизмеримите вреди, които тя е предизвикала “, само че 20 години е максимумът, който можеше да бъде даден по обвиняванията.

Повече от осем години Флюк – Екрен е член на Ислямска страна, като пътува през военни зони в Либия, Ирак и Сирия. Тя приема името Ум Мохамед ал-Амрики и се издигна в редиците на терористичната група, с цел да стане водач на напълно женски батальон, наименуван „ Хатиба Нусайба “ през 2017 година

Прокурор Радж Парех сподели при произнасянето на присъдата в понеделник, че Флюк-Екрен е промивала мозъците на млади девойки и ги е обучавала да убиват.

Дъщеря й Лейла Екрен, която била омъжена за войник ​​на ИД в Сирия едвам на 13 години, сподели, че майка й е била стимулирана от „ жадност за надзор и власт “.

„ Искам хората да видят какъв човек беше тя “, сподели щерка й. „ Тя ме изостави в Ракка с моя изнасилвач “, съобщи момичето по отношение на нейния брачен партньор войник ​​от ИД.

В документално изказване пред съда нейният наследник Габриел, който също като сестра си се отхвърли от анонимност, добави: „ Майка ми е страшилище, което обича да изтезава деца за полово наслаждение.

Родена като Алисън Брукс, Флюк-Екрен е израснала в „ любящ и постоянен дом “ в Овърбрук, Канзас, и е считана за „ талантлива “ ученичка, сподели прокурорът.

„ Няма нищо в нейния генезис, което да изясни държанието й “, съобщи Парех.

След като напуща първия си брачен партньор, с който има две деца, Флюк-Екрен посещава университета в Канзас, където се омъжва за собствен състудент на име Волкан Екрен и става мюсюлманка. По-късно тя получава документ за преподаване от лицей в Индиана.

Двойката има пет деца дружно и осиновява още едно, откакто родителите на детето умират като атентатори самоубийци в Сирия.

През 2008 година фамилията се реалокира в Египет, а през 2011 година в Либия, където съгласно американския прокурор „ стартира упоритият блян на Флюк – Екрен да получи властови позиции и въздействие, с цел да образова млади дами в екстремистка идеология и принуждение “.

Нейната някогашна снаха, 49-годишната Ейми Флюк, описа преди този момент в извънредно изявление за DailyMail, че тя е почнала да изпраща имейли на първия си брачен партньор, в които желала повече от 6000 $ за връщането на двете им деца, малко откакто се е преместила в чужбина. Тя също инсценирала личната си гибел, до момента в който живеела в Сирия и грубо се подиграла с някогашния си брачен партньор Джеймс Флюк, като споделила, че щерка им Алайна е мъртва.

Вторият брачен партньор на Флюк-Екрен – водач на снайперистки отряд на ИД – е погубен през 2015 година Тя се омъжва още три пъти, в това число за специалист по дронове от ИД в Бангладеш и боен водач на ИД, който дава отговор за защитата на Ракка през 2017 година От тях тя ражда още четири деца.

Разплакана Флюк-Екрен призна в съда, че е осигурявала бойно образование, само че сподели, че е било единствено за самоотбрана. Твърдението ѝ, че е била манипулирана от втория си брачен партньор от турски генезис, беше отхвърлено.

Флюк-Екрен, която носеше тъмнозелено затворническо яке и черна кърпа, се обърна към съда и изиска от съдията „ състрадателна присъда “ от единствено две години затвор.

„ Дълбоко скърбя за избора си “, сподели тя на съдията. „ Моля за амнистия всеки, който е бил засегнат от дейностите ми. “
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР