Алуминиевото фолио убива ендокринната системаАлуминиевото фолио е безценен помощник в

...
Алуминиевото фолио убива ендокринната системаАлуминиевото фолио е безценен помощник в
Коментари Харесай

Алуминиевото фолио убива ендокринната система

Алуминиевото фолио убива ендокринната система
Алуминиевото фолио е скъп асистент в кухнята, по тази причина домакините го употребяват всеобщо. То редуцира времето за печене, разрешава продуктите да запазят усета и аромата си, ястието не прегаря и не се изсушава, храната не залепва за него, оставя съда за готвене чист. Има и подготвени алуминиеви форми за еднократна приложимост, които икономисват много труд. Но в тази „ каца с мед “ има цялостен черпак катран: фолиото се състои от над 90% алуминий, частици от който могат да попаднат в храната при нагряване.
Хранителното фолио е покрито с оксиден филм,
с цел да се предотврати прекосяването на алуминий в храната, само че това не постоянно оказва помощ. Лекарите не предлагат печене във фолио на храни с високо наличие на киселини, които реагират с алуминия и унищожават защитната преграда.

Уверете се, че домати, плодове (особено портокали, лимони и други цитруси), заквасена сметана, кисели краставички и алкохол не влизат в контакт с фолиото. Освен това оцетната и лимонената киселина в ястието извънредно бързо отстраняват всички спънки по пътя на алуминия. Добрата вест е, че можете да съхранявате храна в алуминиево фолио, защото няма нагряване.
Фолиото съдържа синтетични хормоноподобни субстанции,
ксеноестрогени, които са нездравословни за хората. Веднъж попаднали в тялото, те се „ маскират “ като женски хормони – естрогени.

Ксеноестрогените се натрупват в тялото – като предписание в мастната тъкан – и не разрешават на естрогените да упражняват своя физиологичен резултат върху клетките, причинявайки хормонален дисбаланс, който води до голям брой здравословни проблеми: неплодородие, блокиране на тестостерона и понижен брой сперматозоиди при мъжете, дисфункция на щитовидната жлеза, затлъстяване, диабет, рак (предимно хормонално подвластни типове – рак на гърдата, на простатата).
Ксеноестрогените са безусловно на всички места.
Те могат да бъдат открити в закупени от магазина зеленчуци и плодове, които са третирани с пестициди и хербициди, в хигиенични артикули, цялостни с фталати и парабени, в пластмасови артикули, съдържащи бисфенол А (чаши, бутилки), във фолиа, алуминиеви артикули, домашен химикали и уреди.

Оказва се, че готвенето в алуминиево фолио е в действителност нездравословно, само че в случай че се огледате, нашата среда и метод на живот като цяло мъчно могат да се нарекат здравословни: рискови субстанции ни дебнат там, където от време на време не чакаме да ги намерим. Ако обичате да готвите във фолио, пробвайте се да сведете до най-малко опцията алуминият да реагира с киселини и не се стресирайте: страховете удрят хормоните ви не по-малко от алуминия, затрупан с оксиди.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР