Алжирският институт за изследване на природния газ (ИИПГ) към Форума

...
Алжирският институт за изследване на природния газ (ИИПГ) към Форума
Коментари Харесай

Институт за изследване на природния газ бе открит в Алжир

Алжирският институт за проучване на природния газ (ИИПГ) към Форума на страните експортьорки на газ (ФСИГ) ще има принос към бранша посредством проучвания на нови софтуерни принадлежности за развиване на газовата промишленост, това сподели генералният шеф на института Азедин Аджеб, представен от алжирската новинарска организация АПС, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявление по националното радио шефът на ИИПГ акцентира, че институтът ще предложи " доста високо равнище на образование за страните от ФСИГ " и ще играе значима роля в тази област.

" ИИПГ ще бъде софтуерен център, претрупан с работата по проучвателен планове в региона на газа и опазването на околната среда ", продължи той.

В началото на 2023 година беше подписано съглашение сред министерството на външните работи и националната общественост в чужбина и ФСИГ за настаняване на седалището на Института на Форума в Алжир.

Преминавайки към въпросите, които ще бъдат наранени на срещата на върха на ФСИГ в Алжир, Аджеб съобщи, че чака страните от Форума да " работят в тясно съдействие за поддържане на цените и балансиране на газовия пазар в международен мащаб ".

Той обърна внимание на резултатите от последното изследване на ФСИГ по отношение на прогнозите за 2050 година, които демонстрират смяна в енергийния микс, като делът на газа се усилва от 23% на 26% и акцентира, че газът е чист енергиен източник.

Той обаче посочи нуждата от вложения във възобновима сила, с цел да се понижи вътрешното ползване на газ и да се усили износът му, като в същото време се резервира опцията за произвеждане на електрическа енергия.

" Това е алтернатива и уравнение с доста незнайни ", сподели той.

Що се отнася до ролята на опазването на околната среда в работата на ИИПГ, той означи, че научният комитет на института към този момент е провел 15 съвещания от основаването си през 2018 година, като по този мотив разгласи, че първият план, който ще бъде показан от института, ще се отнася до по този начин наречените факелни газове.

Директорът също по този начин напомни организирането на два семинара от института, единият от които е отдаден на факелните газове, а другият - на водорода, който " се трансформира във значим метафоричен газ за страните от ФСИГ и Алжир ", акцентира той.

По време на първия семинар Алжирската галактическа организация показа документ за изследване, извършено в партньорство с ИИПГ, в региона на изгарянето на факелни газове, за да се потвърди, че количествата на изгорелия газ могат да бъдат понижени.

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР