Алжирски съд издаде шест месеца условна присъда и глоба от

...
Алжирски съд издаде шест месеца условна присъда и глоба от
Коментари Харесай

Алжир: Опозиционният лидер Карим Табу получи шест месеца условна присъда

Алжирски съд издаде шест месеца условна присъда и санкция от 50 000 динара ($372) на видния либерален деятел Карим Табу, съгласно локален орган за права група.

Един алжирски деятел, който не разкри името си от боязън от репресии, сподели, че формулировката на присъдата демонстрира, че Табу няма да излежи затвор. Наблюдателите обаче виждат присъдата, произнесена в сряда, като част от по-широка акция за тормоз и арест против деятели от алжирското продемократично придвижване Хирак.

Според Националния комитет за освобождение на арестуваните Табу е наказан за „ подстрекателство към невъоръжено заседание “, „ засегнатост на държавен чиновник “ и „ клюка “.

49-годишният Табу стана един от най-известните деятели, излезли от Хирак, когато през февруари 2019 година избухнаха антиправителствени демонстрации.

Но до момента в който Хирак в последна сметка докара до свалянето на дългогодишния президент Абделазиз Бутефлика, протестиращите не бяха удовлетворени. Много протестиращи продължиха да упорстват, безусп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР