Александър Везенков отново остана резерва при победата на Сакраменто Кингс

...
Александър Везенков отново остана резерва при победата на Сакраменто Кингс
Коментари Харесай

Везенков отново не влезе в игра, Сакраменто записа важен успех над Шарлът

Александър Везенков още веднъж остана запаса при успеха на Сакраменто Кингс със 123:98 (33:28 38:31 24:21 28:18) против Шарлът Хорнетс в среща от постоянния сезон на НБА.

Успехът бе от изключително значение за " кралете ", защото с помощта на него те резервираха петата си позиция в класирането на Западната конференция с баланс от 23-14, като се намират директно зад четвъртия Лос Анджелис Клипърс, който има баланс от 23-13. Хорнетс са 13-ти на Изток с едвам 8 победи и цели 27 загуби от началото на сезона.

За Сакраменто Майк Браун, както всекидневно се бе доверил на Харисън Барнс и Кийгън Мъри по крилата, а в центъра на Домантас Сабонис. Като гард стартира Кевин Хъртър, който рядко е в титулярния състав, а до него бе звездата на тима Ди`Аарън Фокс.

Домакините започнаха въодушевено първата четвърт и съумяха да поведат бързо със седем точки. " Кралете " се отърсиха бързо и отблъснаха началния напън, като съумяха да изравнят при 14:14. След това Хорнетс си върнаха водачеството, до момента в който гостите от Сакраменто ги преследваха. Така стояха нещата до последните две минути от частта, когато момчетата на Майк Браун реализираха цялостен поврат. Силната игра на Сакраменто се изрази в три поредни коша и " кралете " затвориха откриващата четвърт с преднина от 33:28.

През втората част Майк Браун даде късмет на повече играчи да се изявят, като Александър Везенков не бе измежду тях. Минути записаха доминиканецът Крис Дуарте, украинецът Алекс Лен, както и Трей Лайлс.

Те спомогнаха за тоталното превъзходство на " кралете ", които стартираха четвъртината с две поредни тройки и дръпнаха с преднина от 11 точки. В идващите минути тяхното превъзходство продължи и даже в един миг имаха с задатък от 16 точки. След това домакините от Шарлът не разрешиха ново увеличение на разликата, като даже приключиха полувремето с два поредни коша, а " кралете " дадоха отговор с точна пукотевица и приключиха втората четвърт с преднина от 71:59.

Над всички във втората четвърт бе Кийгън Мъри, който усили актива си на 21 точки, като Домантас Сабонис удвои резултата си от първата част и в края на полувремето събра 18 точки.

През второто полувреме гостите продължиха превъзходството си, като не съумяха да решат всичко още в третата четвърт, откъсвайки се на още по-сериозна отдалеченост. Все отново не разрешиха и редуциране на разликата, като тя най-често се съдържаше на 15 точки. В един миг играчите на Сакраменто вкраха пет следващи коша и поведоха с 22 точки, само че по-късно позволиха домакините от Хорнетс да отбележат четири следващи пъти и остарялата разлика се завърна. Тя се поддържаше до края на частта и " кралете " затвориха третата четвърт с удобна преднина от 90:85.

Мъри и Сабонис продължиха с отличното си показване, като и двамата минаха границата от 20 точки.

Момчетата на Браун започнаха унищожително последната четвърт и не оставиха съмение кой ще бъде крайният победител. Те нанизаха осем следващи безответни коша, с което се снабдиха и с най-голямата си преднина в дуела - 26 точки. След това противниците заиграха равностойно, като разликата не падна на по-малко от 20 пункта в интерес на Сакраменто, които взеха решение да не пробват да стигнат до още по-разгромна победа и доиграха срещата умно. Калифорнийци също по този начин демонстрираха необикновена непоклатимост в защита, която от началото на сезона им е мъчителното място, само че в тази ситуация даже не позволиха съперникът да означи повече от 100 точки. Така гостите приключиха дуела с удобен задатък от 123:98 и справедливо се поздравиха с 23-ата си победа от началото на сезона.

Последната четвърт бе изключително мощна за Малик Монк от Сакраменто, който усили актива си до 20 точки. Пред него бяха Сабонис с 24 точки и 10 битки, както и Кийгън Мъри, който остана най-резултатният баскетболист на паркета с 25 точки, 6 битки и 3 асистенции.

За Шарлът пък с висока ефикасност се регистрираха Майлс Бриджис с 24 точки и гардът Тери Розиър с 22 точки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР