Александър Дунчев, бивш депутат от Продължаваме промяната, влезе в спор

...
Александър Дунчев, бивш депутат от Продължаваме промяната, влезе в спор
Коментари Харесай

Александър Дунчев посочи задкулисието в Промяната - назначават калинки и шуробаджанаци

Александър Дунчев, някогашен народен представител от " Продължаваме промяната ", влезе в спор във Facebook с някогашния си сътрудник Росен Костурков за това кой лъже за импортиран законопроект за горите.

 

" Бях решил да спестя съответни обстоятелства за задкулисието, само че сътрудника Росен Костурков от Политическа партия самичък открехна завесата с един коментар под вчерашния пост за разкарването на зелените дела от Политическа партия. "

 

Това написа някогашният народен представител от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев в профила си във Facebook, откакто преди дни заприказва за задкулисие в партията.

 

Причина за недоволството му стана решението на " Промяната " да даде първото място в кандидат-депутатската листа в София-област на сътрудниците от " Демократична България ". Досега отпред там бе Дунчев, само че той отхвърли да е втори и не влиза в новата листа. Зад него застана структурата на Политическа партия в региона.

 

С новия си пост Дунчев влиза в неприсъствен спор в обществената мрежа с някогашния си сътрудник Росен Костурков за това кой какъв закон е внесъл. И подлага на критика тезата на Костурков е, че Дунчев " е внесъл " неблаговиден " закон, самичък, апокрифно и без координиране. "

 

" А това е най-смисленият закон за горите, тъй като взема решение главният и единствен проблем в страната (а и в партиите):

компрометирането на държавността и правораздаването заради порочната процедура да се назначават не както е във всяка успяваща страна и компания - честни, самостоятелни и потвърдили се експерти, а " калинки ", шуробаджанаци и " наши хора " ", написа Дунчев. 

 

В поста си той изрежда обстоятелства и разгласява скрийншоти от свои известия в партийния чат и в имейла, с цел да потвърди тезите си:

 

1. Още на 24.03.2022 година адресирам по имейл (виж картинка) до парламентарната група на Политическа партия в 47НС първи " неспокосан " драфт на проекто-решение за транспарантен избор на фрагментите в цялата държавна администрация, и в частност в горите. Формата " проекто-решение " ми беше препоръчана от тогавашния ръководител на КЗХГ от Има Такъв Народ Пламен Абровски. Причината е разразилата се кадрова чистка на Българска социалистическа партия в горите. Резултат: 1 седмица без отговор (виж картинка), а след това пета глуха.

 

2. Тъй като абсурдът с чистката на Българска социалистическа партия се разрастна, макар неналичието на подпомагане от Политическа партия, внасяме проекто-решението само със Зорница Стратиева от ЗД - никой не му обърна внимание в 47НС.

 

3. В 48НС още на 9 ноември 2022 година адресирам до всички сътрудници в парламентарната група на Политическа партия към този момент драфт на въпросния проекто-Закон за горите (виж картинката), вследствие на което получавам корекции от сътрудници, разнообразни от тези в КЗХГ и Костурков, и след цялостно координиране (тогава още ги не бяха проработили експертните групи) законът е показан на сътрудниците за сключване. Но след шестия автограф законът мистериозно изчезва!! И разбрах за какво!! И в случай че и Вие разберете, Бойко в действителност ще се върне на бял кон. Но не поради мен.

 

4. И ето по какъв начин законът след седмица разбирам, че е импортиран, даже не от мен, с първичните 6 подписа: https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164484

 

 

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР