Александър Донски откри настоящия сезон по впечатляващ начин, след като

...
Александър Донски откри настоящия сезон по впечатляващ начин, след като
Коментари Харесай

17-годишен испанец спря Донски по пътя му към основната схема в Мурсия

Александър Донски откри сегашния сезон по впечатляващ метод, откакто неотдавна завоюва втора професионална купа на сингъл в кариерата си и от през днешния ден заема своето рекордно 525-о място. През тази седмица Алекс пък се изявява в пресявките на Чаланджъра в испанския град Мурсия, където през вчерашния ден записа дебютната си победа на това равнище и по този начин се приближи съществено до дебют в главната скица на шампионат от сходен сан. Това събитие обаче ще би трябвало да изчака, тъй като българинът не можа да да преодолее съпротивата на надарения локален представител Даниел Мерида Агуилар. 17-годишният тенисист изнесе мач на доста високо равнище и справедливо се наложи с 6:4 6:4, с цел да продължи към същинската конкуренция.

Началото беше отлично за родния ни представител, който осъществя ранен пробив и беше единствено на една точка от това да поведе с 4:1 гейма. Тогава Донски стана прекомерно прибързан в дейностите си и грешките не закъсняха. Младокът печелеше съвсем всички продължителни разигравания в този миг, до момента в който нашият съотечественик изглеждаше прекомерно монотонен в своите дейности и постоянно пресилваше ударите си. В последна сметка младежът получи опция да сервира за триумфа в сета, като отрази опция за рибрейк, пласирайки неспасяем ас в съперниковото поле и справедливо се приближи оптимално до успеха.

Втората част още веднъж се развиваше по усета на международния номер 806, а Алекс не си създаваше никакво преимущество от начален удар, което влияеше отрицателно на цялата му игра и нервите започнаха да го превземат. Испанецът пък продължаваше да бъде безусловно непреклонен и справедливо си обезпечи преднина от 3:1. Оттам насетне сервиращите имаха съществено превъзходство и Агуилар получи късмет да затвори срещата на лично подаване.

Българинът не се съобщи и реализира някои от най-хубавите си отигравания в дуела, които бяха на път да го изведат до равнене на резултата, само че локалният представител не трепна и справедливо надви над петата ни ракета.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР